Κοσμοσυρροή σήμερα στην Ερμού. Μεγάλες ουρές στα καταστήματα. Ανησυχία για την Αττική. 6.000 ενεργά κρούσματα

36
0
()

Κοσμοσυρροή σήμερα στην Ερμού. Μεγάλες ουρές στα καταστήματα. Ανησυχία για την Αττική. 6.000 ενεργά κρούσματα

Κοσμοσυρροή σημειώνεται αυτή την ώρα στην Ερμού για ψώνια, λόγω της περιόδου των εκπτώσεων, αλλά και για… βόλτα,  με χρήση του SMS 2. Oι καταναλωτές εκμεταλλεύονται και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βροχοπτώσεις. 

Οι ουρές όσο περνάει η ώρα μεγαλώνουν, με μέλη της ΕΛΑΣ να κάνουν κάποιους ελέγχους, αλλά και μέλη της δημοτικής αστυνομίας να εκπέμπουν μηνύματα για τήρηση των μέτρων προστασίας, τα οποία ωστόσο δεν τηρούνται πάντα.

Σε πολλά καταστήματα στο κέντρο σημειώθηκαν ουρές καταναλωτών από πολλές περιοχές και απ’ όλες τις ηλικίες, με αγορές ρούχων και παπουτσιών κυρίων. Σε προάστια όπως η Καλλιθέα η κίνηση είναι λιγότερη, αλλά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η κατάσταση είναι παρεμφερής με την Αθήνα.

Από την πλευρά τους, οι έμποροι βλέπουν την κίνηση ως ευκαιρία να αποκαταστήσουν, μέρος τουλάχιστον, του χαμένου τζίρου τους από το απαγορευτικό.

Επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό για φοιτητές που επιθυμούν να ξενοικιάσουν το σπίτι στον τόπο σπουδών τους.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές που έχουν μισθωμένα σπίτια στον τόπο σπουδών τους, να μετακινηθούν μέσα σε 72 ώρες προκειμένου να αδειάσουν και να ξενοικιάσουν τις φοιτητικές κατοικίες τους.

Θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως ως αποδεικτικό τη λήξη του μισθωτηρίου από το Taxisnet, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων στο lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για οριστικούς πίνακες από τις τρεις προκηρύξεις ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, κατ’ εξαίρεση, είναι οι εξής:

– Για εργασία

– Για λόγους υγείας

– Για κάποια σοβαρή κοινωνική τελετή

– Για επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας για φοιτητές ή για διαζευγμένους γονείς, που πάνε να δουν τα παιδιά τους.

Περισσότερες από έξι ώρες συνεδρίαζαν τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων για να αποφασίσουν για μερική άρση των μέτρων.

Θα πείτε χρειάστηκαν έξι ώρες συνεδρίασης για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; Όχι βεβαίως. Η απόφαση για τα σχολεία ήταν ομόφωνη και η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις του ιού – Ολα τα νέα δεδομένα

Συζήτηση και για τα αγριογούρουνα στην Επιτροπή

Άλλο όμως ήταν το θέμα στο οποίο υπήρξαν διχογνωμίες: Τα αγριογούρουνα! Και οι… «βόλτες» τους από νομό σε νομό. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πόσοι ήθελαν να επιτραπεί και το κυνήγι αλλά και το ψάρεμα. Ορισμένοι είπαν να επιτραπεί το κυνήγι του αγριογούρουνου σε νομούς με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Εδώ υπήρξε η πρώτη ένσταση: «Και όταν το αγριογούρουνο στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τα σκάγια περάσει σε διπλανό νομό με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο; Τι θα γίνει;» Παρατήρησαν ορισμένοι. Έτσι και για το ψάρεμα και για το κυνήγι θα πρέπει οι κυνηγοί και οι ψαράδες να περιμένουν. Οχι όμως όλοι. Και τούτο γιατί…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σε ποιες περιοχές κλείνουν εκ νέου τα σχολεία από 25/2/2021. Που κλείνουν όλες οι βαθμίδες, που μόνο τα λύκεια

Η πρόταση της κυβέρνησης που δεν πέρασε ήταν να μείνουν ελεύθερα τόσο το κυνήγι όσο και το ψάρεμα. Στο τέλος τέθηκε θέμα που έχει να κάνει με πιθανή ασθένεια των χοίρων. Έτσι, όπως πληροφορούμαι, θα επιτραπεί το κυνήγι του αγριογούρουνου στη Θράκη και συγκεκριμένα στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Εβρου.

Ωστόσο αποφασίστηκε τα Γυμνάσια και Λύκεια να ανοίξουν με όλους τους κανόνες και μέτρα προφύλαξης που ισχύουν. Ωστόσο, όπως ειπώθηκε, θα υπάρξουν κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για την αντιμετώπισή τους υπάρχει πρωτόκολλο και είναι σαφές ότι τα παιδιά τηρούν τα μέτρα.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, παρατηρείται μία μικρή μείωση, ωστόσο φαίνεται ότι είναι δύσκολο να υπάρξει σοβαρή αποκλιμάκωση στην καρδιά του χειμώνα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 6.000 ενεργά κρούσματα, τα μισά εκ των οποίων στην Αττική. Γίνονται πάνω από 25.000 τεστ την ημέρα, αλλά είναι σαφές ότι οι φορείς του ιού είναι περισσότεροι.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ