Κοπτσής “πονοκέφαλος περιοχές με κενά που δεν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, απειροελάχιστα τα κενά”. 4η φάση γενικής

1813
3
(1)

Στο τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών σύμφωνα με δηλώσεις του γ.γ του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρου Κόπτση.

Μιλώντας στον Ελλάδα FM 94,3, διευκρίνισε πως η επόμενη φάση προσλήψεων θα αφορά παράλληλη στήριξη, σχολικούς νοσηλευτές, ΣΜΕΑΕ, τμήματα ένταξης, και ΕΒΠ ώστε να καλυφθούν τα κενά, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Κενά στα σχολεία

Ερωτηθείς για τα κενά στα σχολεία, ο κ. Κόπτσης είπε ότι φέτος για πρώτη φορά έγινε ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών, οι οποίες ξεπέρασαν τις 50.000, ενώ χαρακτήρισε «απειροελάχιστα» τα εναπομείναντα κενά τα οποία οφείλονται, όπως είπε, στη μη ανάληψη υπηρεσίας από τους εκπαιδευτικούς ή από άδειες που έχουν προκύψει.

Αναφερόμενος στην παράλληλη στήριξη στα σχολεία, είπε πως έχει γίνει αύξηση των προσλήψεων κατά 90% σε σχέση με τρία χρόνια πριν, καθώς και μελών ΕΒΠ κατά 40%.

Υπάρχουν περιοχές που δεν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί

Πονοκέφαλος για το ΥΠΑΙΘ, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Κόπτση, οι περιοχές που έχουν κενά και δεν τις δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί.

«Επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις για την κάλυψη των κενών. Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. Για παράδειγμα υπάρχουν περιοχές που δεν υπάρχουν νοσηλευτές ή εκπαιδευτικοί που θα στηρίξουν την παράλληλη στήριξη, υπάρχουν περιοχές της χώρας που δεν δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί και δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το υπουργείο προσπαθεί να βρει λύσεις για την κάλυψη των κενών.

Μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις των αναπληρωτών που θα καλύψουν τα κενά στην παράλληλη στήριξη, ανέφερε χθες Δευτέρα η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή στη Βουλή.

Το παραπάνω δήλωσε η Ζ. Μακρή κατά τη διάρκεια συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, με θέμα: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση πλήρωσης θέσεως εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης στο Νηπιαγωγείο Τυρού και ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Τυρού».

Τα ίδια δήλωσε στο alfavita.gr ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, σύμφωνα με τον οποίο γίνεται προσπάθεια η ανακοίνωση των προσλήψεων αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή να γίνει πριν από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Και Δ΄ φάση προσλήψεων Γενικής Εκπαίδευσης

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή δήλωσε πως μέσω των προσλήψεων θα καλυφθεί και η παράλληλη στήριξη για τον μαθητή του νηπιαγωγείου Τυρού, ενώ επισήμανε πως θα υπάρξει και άλλη Φάση προσλήψεων.

Να θυμίσουμε ότι την ίδια στιγμή (Τρίτη 1 Νοεμβρίου) που 2.253 αναπληρωτές Γ’ φάσης  προσλήφθηκαν, το Υπουργείο Παιδείας αντιμετώπισε νέο κύμα παραιτήσεων αναπληρωτών των προηγούμενων φάσεων, οι οποίοι δεν πήγαν να αναλάβουν υπηρεσία παρότι θα έχουν ποινή αποκλεισμού για 2 χρόνια…

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο Νίκος Μάστορας στο alfavita.gr, αναρτήθηκαν συνολικά 201 ανακλήσεις προσλήψεων αναπληρωτών (που δεν ανέλαβαν υπηρεσία), ενώ το προηγούμενο διάστημα έχουν ανακοινωθεί συνολικά πάνω από 600 παραιτήσεις για τον ίδιο λόγο…

Οι κακές συνθήκες εργασίας, οι χαμηλοί μισθοί και η αδυναμία εύρεσης στέγης ειδικά στις τουριστικές περιοχές, προκαλούν καθημερινά παραιτήσεις, παρότι αντιμετωπίζουν ποινές αποκλεισμού για τα επόμενα 2 έτη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 3 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ