Κοπτσής “έχουμε 15.000 λιγότερους μαθητές σε μία χρονιά αλλά δεν κλείνουμε σχολεία!”

155
0
(0)

Ο Γ. Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, κλήθηκε να σχολιάσει και το φαινόμενο της μείωσης των μαθητών στα δημοτικά σχολεία είπε:

«Καταρχήν έχουμε και αρκετά σημαντικά θετικά στοιχεία, δηλαδή έχουμε μια αυξητική τάση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στα νηπιαγωγεία γενικότερα στην πρωτοβάθμια. Αυξήθηκε κατά 8,8 το ανθρώπινο προσωπικό στα νηπιαγωγεία και 1,3 στα δημοτικά, που σημαίνει πολλοί διορισμοί, πολλές προσλήψεις. Επίσης ένας εκπαιδευτικός είναι για 8,4 μαθητές και όχι για 9,8 που ήταν, προς το συμφέρον, δηλαδή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αποτυπώνεται ένα δημογραφικό πρόβλημα δυστυχώς που έχει κάποιες αρνητικές τάσεις. Έχουμε μία μείωση 15.000 μαθητών την τελευταία χρονιά που αποτυπώνει το δημογραφικό πρόβλημα. Όμως δεν κλείνουμε σχολεία. Φέτος ελάχιστες σχολικές μονάδες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Εμείς κρατάμε σχολεία και με ένα μαθητή και με δύο μαθητές σε παραμεθόριες περιοχές, όπου είναι δυνατόν για καλύτερη εκπαίδευση, με κάποιες μικρές μετακινήσεις σε πολύ κοντινές αποστάσεις για ποιοτικότερη εκπαίδευση.

Όντως μπορεί να γίνονται κάποιες ελάχιστα συγχωνεύσεις για το καλό των μαθητών, γιατί δεν μπορεί να γίνει μάθημα πολλές φορές μέσα στην πόλη με 1 – 2 μαθητές, αλλά κρατάμε και σχολεία με πολύ μικρό αριθμό μακριά. Τα σχολεία δεν κλείνουν. Ανοίγουμε απεναντίας σχολεία γιατί θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή την εκπαίδευση μας και στον τόπο παραμονής των μαθητών».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ