Κλήση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τον Φαίδωνα Βοβόλη

96
5
(1)

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο καλεί τον αντιεμβολιαστή γιατρό Φαίδωνα Βόβολη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

 Η κλήση γίνεται προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, επειδή -όπως αναφέρεται στην επιστολή- από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, προκειμένου να εξετάσει την περίπτωση του ιατρού Φαίδωνα Βόβολη ο οποίος το τελευταίο διάστημα διοργανώνει συγκεντρώσεις εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή.

Η υπόθεση του γιατρού εξετάσθηκε λεπτομερώς από το ΔΣ του ΙΣΑ το οποίο και αποφάσισε να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό, ακόμη και με το ερώτημα της προσωρινής διαγραφής από τον Σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι με βάση το νόμο, οι Ιατρικοί Σύλλογοι μπορούν να επιβάλουν ποινές που μπορεί να ξεκινήσουν από μία απλή επίπληξη και να φθάσουν μέχρι και την οριστική διαγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τσίπρας στη ΔΕΘ - Εξαγγελία για 20.000 νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών και ρήτρα αυτόματης πρόσληψης

Στην περίπτωση πάντως που το Πειθαρχικό του ΙΣΑ αποφασίσει τη διαγραφή του η απόφαση θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Εάν ληφθεί μία τέτοια απόφαση θα αφορά σε προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, οπότε και ο γιατρός δεν θα μπορεί να ασκήσει το λειτούργημά του.

Ο Γιώργος Πατούλης στο ethnos.gr

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συχνά πυκνά κάνει έκκληση στους συμπολίτες μας να εμβολιασθούν για να προστατευθούν, επισημαίνει στο ethnos.gr με αφορμή την υπόθεση Βόβολη: «Είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος και ο ΙΣΑ δε θα ανεχθεί οποιαδήποτε αντιεπιστημονική άποψη από μέλος του, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική προσπάθεια για την ανοσία απέναντι στον ιό.

Τα πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας θα βρίσκονται σε εγρήγορση για τέτοιες περιπτώσεις».

Ποιος είναι ο Φαίδων Βόβολης

Ο Φαίδων Βόβολης ο οποίος την ερχόμενη Τετάρτη θα βρεθεί ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας είναι καρδιολόγος και επικεφαλής του κινήματος, όπως αυτοπροσδιορίζεται, «Ελεύθεροι Ξανά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Β φάση - Πάλι δεν θα καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών. Χαμηλώνουν οι προσδοκίες για αριθμό προσλήψεων

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς πρωτεργάτες για τις συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών πανελλαδικά, καθώς μέσω facebook παρότρυνε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

πηγή φωτό fimes.gr και

ΣΚΑΙ από διαδήλωση αντιεμβολιαστών

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχει το δικαίωμα να πει τι πιστεύει και ξέρει. Γιατί η πειθαρχία; Αυτό θα πρέπει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα, να μην αφήσουμε τους γιατρούς να μιλάνε για την εμπειρία τους και τη πίστη τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ