Κικίλιας – “δεν μου αρέσει να κάνω τον ταχυδρόμο της Κεραμέως”

22
5
(1)

Ο υπουργός Υγείας δεν έκρυψε την ενόχληση του από την μακρά απουσία της Νίκης Κεραμέως στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, καθώς ο ίδιος αναγκαζόταν να απαντά εκ μέρους της για ζητήματα που ετίθεντο και αφορούσαν την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.
Με τη φράση δεν μου «αρέσει να κάνω τον ταχυδρόμο» εξέφρασε τον εκνευρισμό του στη Βουλή ο Βασίλης Κικίλιας, αφήνοντας αιχμές για την απουσία της υπουργού Παιδείας, την ώρα που οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεταν ζητήματα σχετικά με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας.

«Επειδή ρώτησε κάτι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, ενημερώθηκα τώρα -αν και δεν μου αρέσει να κάνω τον ταχυδρόμο, αλλά τέλος πάντων- ότι επειδή έρχεται και εθνική εορτή και πρέπει να μπορέσει να εφαρμοστεί ο νόμος, δεν είναι δυνατόν να πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης η μισή τροπολογία ή όλη η τροπολογία» απάντησε ο υπουργός Υγείας, στο αίτημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου να χωριστούν τα δύο άρθρα της τροπολογίας (κατάργηση κλήρωσης για τη σημαία στις παρελάσεις και αύξηση πιστώσεων για τις προσλήψεις αναπληρωτών).

«Έχουμε μία τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας που έχει δύο άρθρα τα οποία όχι απλά δεν έχουν σχέση ανάμεσά τους, αλλά δεν τέμνονται καν. Το ένα, σας θυμίζω, έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση αναπληρωτών καθηγητών και το άλλο άρθρο έχει να κάνει με το ποιος θα σηκώνει τη σημαία. Έχουμε ζητήσει αυτά να είναι ξεχωριστά. Έχουν έρθει σε μία τροπολογία και αυτή τη στιγμή είναι μαζί» ανέφερε στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ώστε ότι η αντιπολίτευση να μπορέσει να ψηφίσει θετικά για τις πιστώσεις, αλλά αρνητικά για τη σημαία. «Δεν είναι σωστό αυτή η τροπολογία να έχει δύο άρθρα και να είμαστε αναγκασμένοι, όταν διαφωνούμε στο ένα και συμφωνούμε στο άλλο, να πάρουμε μία απόφαση» εξήγησε.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και η απάντηση του Βασίλη Κικίλια:

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι τεχνικό και ελπίζω ότι μπορεί να λυθεί, κύριε Πρόεδρε.

Έχουμε μία τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας που έχει δύο άρθρα τα οποία όχι απλά δεν έχουν σχέση ανάμεσά τους, αλλά δεν τέμνονται καν. Το ένα, σας θυμίζω, έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση αναπληρωτών καθηγητών και το άλλο άρθρο έχει να κάνει με το ποιος θα σηκώνει τη σημαία. Έχουμε ζητήσει αυτά να είναι ξεχωριστά. Έχουν έρθει σε μία τροπολογία και αυτή τη στιγμή είναι μαζί.

Καταλαβαίνω από συζητήσεις που έχω κάνει με τον Υπουργό ότι αντιλαμβάνεται τη λογική του γιατί θέλουμε θα ψηφίσουμε ξεχωριστά. Καταλαβαίνω και από συνομιλίες που έχουν γίνει με την κυρία Υπουργό ότι και αυτή αντιλαμβάνεται τη λογική να μπορούμε να τα ψηφίσουμε ξεχωριστά.

Τώρα, όμως, μαθαίνω ότι για τεχνικούς λόγους δεν γίνεται σήμερα να διαχωριστούν. Θα σας παρακαλούσα, κύριε Υπουργέ, σε συνεννόηση με την κυρία Υπουργό να αποσύρει αυτήν την τροπολογία. Έτσι κι αλλιώς η κυρία Υπουργός έχει άλλες τροπολογίες αύριο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, άρα δεν είναι πρόβλημα, γιατί εκεί που θα υποστηρίζει όλες τις άλλες τροπολογίες, μπορεί να υποστηρίξει και αυτήν.

Πραγματικά νομίζω ότι με καλή πίστη εσείς και η κυρία Κεραμέως δεν θέλετε να εκβιάσετε κάποια ψήφο. Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα και θεωρώ ότι καταλαβαίνετε ότι ο κάθε Βουλευτής, η κάθε Βουλευτής έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει το ένα και να μην υποστηρίξει το άλλο ή να υποστηρίξει και τα δύο ή να μην υποστηρίξει κανένα από τα δύο.

Δεν είναι σωστό αυτή η τροπολογία να έχει δύο άρθρα και να είμαστε αναγκασμένοι, όταν διαφωνούμε στο ένα και συμφωνούμε στο άλλο, να πάρουμε μία απόφαση. Σας παρακαλώ, λύστε το. Υπάρχει το νομοσχέδιο αύριο. Δεν βλέπω κανένα τεχνικό πρόβλημα ώστε να μην μπορείτε να είσαστε έτοιμοι αύριο για αυτή τη λύση.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ (Υπουργός Υγείας): Επειδή ρώτησε κάτι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, ενημερώθηκα τώρα -αν και δεν μου αρέσει να κάνω τον ταχυδρόμο, αλλά τέλος πάντων- ότι επειδή έρχεται και εθνική εορτή και πρέπει να μπορέσει να εφαρμοστεί ο νόμος, δεν είναι δυνατόν να πάει στο Υπουργείο Ανάπτυξης η μισή τροπολογία ή όλη η τροπολογία.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης θα ευοδωθεί και θα έρθει στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δέκα μέρες.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ