Κεραμέως προς εκπαιδευτικούς, “κυνηγήστε μόρια δυσπρόσιτων που οδηγούν σε ανέλιξη και υψηλότερη μισθοδοσία”

2663
1
(1)

Σε υψηλότερη μισθοδοσία οδηγεί η ανέλιξη των εκπαιδευτικών, μέσω των μορίων που θα παίρνουν από τον διορισμό τους σε δυσπρόσιτες περιοχές, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σε συνέντευξή της στο mega, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών, τα μόρια τα οποία παίρνουν οι αναπληρωτές από τη διδασκαλία σε σχολεία της επαρχίας αλλά και για τις  σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Όπως δήλωσε η Ν. Κεραμέως, ο μισθός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην επαρχία δεν είναι πια μεγαλύτερος όμως «επί της ουσίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν παραπάνω μόρια, το οποίο μεταφράζεται σε πιο γρήγορη ανέλιξη και άρα πιο υψηλή μισθοδοσία εντέλει με την ανέλιξη», όπως ανέφερε.

«Χρόνιο πρόβλημα η στέγαση εκπαιδευτικών»

Αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν στην επαρχία, η Ν. Κεραμέως υπογράμμισε πως είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία πάρα πολλά χρόνια και ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει επιδεινωθεί με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών.  

«Γίνονται προσπάθειες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα ένα σχολείο που χτίστηκε με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικό τομέα από τον Δήμο  και ταυτόχρονα χτίστηκαν και μικρά διαμερίσματα για τους εκπαιδευτικούς», συμπλήρωσε.

Δυο πτυχία με ένα επιπλέον χρόνο σπουδών

Για σημαντικές συνεργασίες της Ελλάδας με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού μίλησε η Ν. Κεραμέως σημειώνοντας ότι «μέσω της παρουσίας μας στην Αμερική πετύχαμε στενότερη συνεργασία της Ελλάδος με κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής. Πάνω από 30 αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως είναι το Χάρβαρντ, το Γέιλ έρχονται για συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΑΣΕΠ-Αυτή την εβδομάδα πάνε οι 2 προκηρύξεις για εκπαιδευτικούς για ΦΕΚ. Το χρονοδιάγραμμα έως τις αιτήσεις

Στη συνέχεια η κ. Κεραμέως έδωσε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας που συμφωνήθηκε με τα πανεπιστήμια της Αμερικής. «Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μπορεί να πάει για ένα επιπλέον χρόνο στο Colombia, κι έτσι ο φοιτητής θα πάρει δύο πτυχία».

Σύμφωνα με το alfavita.gr, η Νίκη Κεραμέως  αναφέρθηκε και στη συνεργασία του πανεπιστημίου Αθηνών με το πανεπιστήμιο του Γέιλ σε θέματα επιδημιολογίας, ενώ ήδη στη χώρα μας υπάρχουν δύο αγγλόφωνες Ιατρικές σχολές.

«Γίνεται η χώρα μας ένας παγκόσμιος φάρος εκπαίδευσης στην Μεσόγειο, στην Ευρώπη, που θα προσελκύει κόσμο» επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε το βίντεο:

 

Για τη θέρμανση των σχολικών αιθουσών, ένα θέμα που έχει τεθεί στο «τραπέζι» εξαιτίας του δύσκολου ενεργειακά χειμώνα που έρχεται, η Νίκη Κεραμέως δεσμεύθηκε στο Mega ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, αλλά και οι πόροι προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων.

«Έχει ληφθεί ειδική μέριμνα του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες και σε θέρμανση. Ειδικά κονδύλια θα δοθούν στους δήμους για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες» δήλωσε η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εξώδικο Κασιδιάρη "καμία αμφιβολία πλέον για τον αρχηγό του "Εθνικού Κόμματος-Έλληνες". Διευθύνει από την φυλακή

Για την επέκταση του ολοήμερου σχολείου, είπε πως «το ολοήμερο σχολείο πέρυσι τελείωνε στις 16.00, ενώ από φέτος τελειώνει στις 17.30 στο 50% των ολοήμερων τμημάτων της χώρας. Το μέτρο αυτό έχει δύο στόχους. Ο πρώτος είναι να κάνουμε το σχολείο καλύτερο, με πιο διαδραστικό και ενδιαφέρον πρόγραμμα για τα παιδιά. Από την άλλη στοχεύουμε στον εργαζόμενο γονέα, να υποστηρίξουμε την οικογένεια και τους γονείς που εργάζονται».

«Για μας είναι πολύ σημαντικό να γίνεται και η μελέτη στο ολοήμερο σχολείο γιατί μας νοιάζει, όταν το παιδί θα γυρίζει στο σπίτι, να έχει ποιοτικό χρόνο, να παίζει», πρόσθεσε.

Η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για πολλές καινοτομίες από ξεκινούν από τη φετινή σχολική χρονιά, όπως «διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα γυμνασίων, λυκείων, πέμπτης και έκτης δημοτικού και 177.000 σετ ρομποτικής που θα εγκατασταθούν φέτος».

Σχετικά με προσλήψεις σε σχολεία Ειδικής αγωγής η υπουργός Παιδείας  ανέφερε: «Έχουμε διορίσει 6.000 νέα πρόσωπα στην ειδική αγωγή, εκπαιδευτικούς, ειδικό προσωπικό και γίνεται προσπάθεια να φροντίζουμε να καλύπτονται  κατά το δυνατόν ό,τι ανάγκες υπάρχουν».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ