Κεραμέως – Δρομολογούνται ήδη οι διορισμοί για την γενική εκπαίδευση

247
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της εκπαίδευσης, παρουσίασε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψή της στη Λάρισα.

Η κ. Κεραμέως είπε χαρακτηριστικά, ότι «η μεγαλύτερη επένδυση για την χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία, γιατί από την Παιδεία που θα δώσουμε στα νέα παιδεία θα εξαρτηθεί τι χώρα θα έχουμε αύριο».

Όπως είπε, η υπουργός, η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε τις πρωτοβουλίες «από κάτω προς τα επάνω», λέγοντας ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν το πώς θα εφαρμοστεί η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους της χώρας. «Όταν ήρθαμε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δυστυχώς σε ένα μεγάλο αριθμό δήμων η προηγούμενη ηγεσία δεν είχε φροντίσει να καταστεί εφικτή η εφαρμογή της. Και όμως αγωνιστήκαμε και καταφέραμε και εφαρμόστηκε σε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό δήμων», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, η κ. Κεραμέως είπε ότι το υπουργείο προχώρησε σε ενέργειες για ενίσχυση των πειραματικών και των πρότυπων σχολείων, ενώ υποστήριξε ότι γίνεται μελέτη για εισαγωγή νέων θεματικών για το πρόγραμμα σπουδών, που στόχο έχουν να προσφέρουν μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση στα παιδιά.

Αναφορικά με το ζήτημα των προσλήψεων, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «επισπεύσαμε το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, με τους πρώτους διορισμούς να γίνονται εντός του 2019» και υποστήριξε ότι δρομολογούνται ήδη διορισμοί και στην γενική εκπαίδευση για το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΑΣΕΠ - Το 2021 τα τελικά αποτελέσματα για την προκήρυξη "Βοήθεια στο Σπίτι"

Μιλώντας για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην ανώτατη εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι «καταργήθηκε το άσυλο της βίας και της ανομίας», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκατέστησε το άσυλο στην πραγματική του έννοια, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Επίσης η υπουργός είπε ότι υπήρξε απελευθέρωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «προσφέροντας ελευθερία και αυτονομία στα Πανεπιστήμια» και ότι εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, η υπουργός είπε ότι «πραγματοποιήθηκε χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη αποτελέσματα αξιολόγησης, άλλα και χωρίς την γνώμη της αρμόδιας αρχής της ΑΔΙΠ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Τέλος, η κ. Κεραμέως έκανε ειδική αναφορά σε ένα πρόσφατο νομοσχέδιο που κατατέθηκε, και το οποίο όπως είπε, συνδέει μέρος της κρατικής χρηματοδότησης με την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, ενώ μίλησε για μια προσπάθεια εξωστρέφειας των πανεπιστημίων της χώρας.

«Έχουμε δρομολογήσει συνεργασίες με μια σειρά από χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., και έχουμε ενισχύσει την προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων να συμμετάσχουν στα λεγόμενα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Όλα αυτά, γιατί θέλουμε να καταστήσουμε την χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο θα προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο, αντί να διώχνουμε τα παιδιά μας στο εξωτερικό». κατέληξε η υπουργός.

Σημειώνεται ότι η υπουργός σήμερα περιόδευσε σε σχολεία της Λάρισας και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατά την διάρκεια της περιοδείας της, συζήτησε με τους ανθρώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και άκουσε προτάσεις και σκέψεις για θέματα που αφορούν την λειτουργία των σχολείων, αλλά και για τους τρόπους που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δεκαπενταύγουστο και άνοιγμα σχολείων τα δύο σημαντικά χρονικά ορόσημα για την πορεία του κοροναϊού

Στο πλαίσιο της περιοδείας της μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Μιλώντας για το σχέδιο νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δήλωσε: «καταθέσαμε σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει πολύ σημαντικές αρμοδιότητες σε μια νέα ανεξάρτητη αρχή που έρχεται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα και στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται σε ότι έχει να κάνει με ίδρυση νέων τμημάτων και σχολών να ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων για να γίνει ενδελεχής αξιολόγηση και εν συνεχεία η αρμόδια αρχή να αποφανθεί αν εξυπηρετεί εκπαιδευτικές ανάγκες, αν συνάδει με τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».

Το Σάββατο, η υπουργός θα έχει επαφές με εκπροσώπους εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Καρδίτσας, με φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και με άλλους φορείς της περιοχής, ενώ θα συναντήσει τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του διημέρου, η κ. Κεραμέως θα συναντηθεί με τοπικούς βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε Καρδίτσας.

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας:

Κοντά σε Λαρισαίους μαθητές η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως: «Ήρθαμε να καταγράψουμε προβληματισμούς»

Κοντά σε Λαρισαίους μαθητές η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως: «Ήρθαμε να καταγράψουμε προβληματισμούς»

Κοντά σε Λαρισαίους μαθητές η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως: «Ήρθαμε να καταγράψουμε προβληματισμούς»
Κοντά σε Λαρισαίους μαθητές η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως: «Ήρθαμε να καταγράψουμε προβληματισμούς»

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ