Κεραμέως για την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, την εισβολή Ρουβίκωνα στο Πολιτικό Γραφείο της, την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημιακών τμημάτων

16
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(1)

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η απόφαση για την αστυνομική επιχείρηση ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο παρενέβη κατόπιν καταγγελιών στον χώρο της ΑΣΟΕΕ.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες περί απειλών προς μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας εισηγήθηκε την διάταξη για την κατάργηση του ασύλου ώστε φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό να μπορούν ελεύθερα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να κινούνται στον χώρο του πανεπιστημίου.

«Γι΄αυτό ψηφίσαμε μια διάταξη που αποκαθιστά το άσυλο στην πραγματική του έννοια», συμπλήρωσε τονίζοντας πως αυτός είναι ο στόχος και της παρούσας επιχείρησης.

Σε ερώτηση για το αν σχετίζονται οι πρόσφατες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ με την επέτειο του Πολυτεχνείου, η υπουργός απάντησε κατηγορηματικά «φυσικά και όχι».

«Το πότε γίνονται επιχειρήσεις είναι ζήτημα που αποφασίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο σταθμίζει διάφορους παράγοντες», συμπλήρωσε η Ν. Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Από την 1η Ιουλίου 2021 όλα τα πλαστικά μίας χρήσης θα αποσυρθούν

Σε ερώτηση σχετικά με την αρμοδιότητα του υπ. Προστασίας του Πολίτη σε ακαδημαϊκούς χώρους και τον ρόλο της διοίκησης των πανεπιστημίων, η υπ. «προφανώς ο υπουργός (σ.σ Προστασίας του Πολίτη) είναι σε συνεχή συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές», ενώ η υπουργός συμπλήρωσε πως στο παρελθόν αν και υπήρχαν καταγγελίες έλειπε η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο της, η υπουργός σημείωσε πως είναι λυπηρή η προσπάθεια επιβολής απόψεων δια της βίας, ενώ απάντησε πως τέτοιες ενέργειες δεν τρομοκρατούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Συστήνεται ανεξάρτητη αρχή για την έγκριση ή απόρριψη των 37 νέων ακαδημαϊκών τμημάτων

Για μια «άναρχη, αυθαίρετη, άκριτη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη» έκανε λόγο η Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για την λειτουργία 37 νέων ακαδημαϊκών τμημάτων.

«Δημιουργήθηκαν ακαδημαϊκά τμήματα με βουλευτικές τροπολογίες με δύο γραμμές τεκμηρίωση» συμπλήρωσε, ενώ εξήγησε πως η αναστολή λειτουργίας γίνεται για να ακολουθηθεί «η νόμικη οδός», δηλαδή να ζητηθεί η γνώμη των ανεξάρτητων αρχών για τη λειτουργία νέων τμημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πέντε νέα κρούσματα στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Εξήγησε πως η ανεξάρτητη αρχή θα συσταθεί βάση νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στο άμεσο επόμενο διάστημα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις επί ακαδημαϊκών κριτηρίων, εκθέσεων βιωσιμότητας, ερευνών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της χώρας.

Νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών – Εισάγονται ακαδημαϊκά κριτήρια

Για την ανάγκη ενός νέου, «πιο ορθολογικού» σχεδίου για τις μετεγγραφές φοιτητών τοποθετήθηκε η Ν. Κεραμέως , τονίζοντας ωστόσο πως την παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά θα τηρηθεί το παρόν πλαίσιο.

Στη νέα διάταξη θα γίνει προσπάθεια συγκερασμού ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων.

Η υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ένας μαθητής που συγκέντρωση 9.000 μόρια δεν γίνεται να φοιτήσει σε σχολή με 19.000 μόρια».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ