Κεραμέως “ανοίγει το ΑΣΕΠ για αναπληρωτές. Τις επόμενες εβδομάδες οι πίνακες γενικής εκπαίδευσης για προσλήψεις”

587
0
(0)

Σε σημερινή της συνέντευξη στη Χριστίνα Βίδου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ η υπουργός Παιδείας δήλωσε:

1. Ο κ. Τσίπρας είναι με την κατάληψη. Εμείς είμαστε με τη βιβλιοθήκη. Εκεί που για 34 χρόνια υπήρχε σε πανεπιστημιακό χώρο κατάληψη, πλέον δρομολογείται μια περίφημη βιβλιοθήκη. Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μας θυμίζει με τον πλέον εύληπτο τρόπο το αποτυχημένο κυβερνητικό παρελθόν του.

2. Αποκαταστήσαμε το άσυλο στην πραγματική του έννοια ώστε να υπάρχει ελευθερία στην έκφραση, στη διδασκαλία, στην έρευνα. Και όπου τελούνται αξιόποινες πράξεις να μπορούν οι αρχές να επεμβαίνουν.

3. Αν η τετραετία αυτή ήταν επικεντρωμένη στη μείωση των φόρων, η επόμενη θα είναι επικεντρωμένη στους καλύτερους μισθούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει προφανώς τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε τι λέει στο βίντεο:

 

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την 1η Ιουνίου του 2023 μίλησε σήμερα η Νίκη Κεραμέως, με την υπουργό Παιδείας να αναφέρεται στον έγκαιρο προγραμματισμό των φετινών υποψηφίων και των οικογενειών τους καθώς το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο. 

Οι πανελλαδικές ξεκινούν 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και 2 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας το επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικώνενώ μίλησε για τα νέα προγράμματα σπουδών και τα πολλαπλά βιβλία επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και να μην μένουν μόνο στην αποστήθιση.

«Δημοσιοποιήσαμε τα προγράμματα σπουδών σε 166 μαθήματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για την ιστορία, αφού δεν μαθαίνεις απ΄ έξω τι έκανε ο Καποδίστριας, θα σου λένε ότι είσαι ο Καποδίστριας και πρέπει να γράψεις μια ομιλία. Έτσι τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν ιστορικά γεγονότα με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Όσο για το πολλαπλό βιβλίοΜπορεί να υπάρχουν 3-4 βιβλία. Ο εκπαιδευτικός θα επιλέγει με ποιο βιβλίο θα γίνεται το μάθημα. Το παιδί μπορεί να διαβάζει το ένα βιβλίο, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα βιβλία ψηφιακά» είπε η υπουργός.

«Σύντομα ανοίγει το ΑΣΕΠ για αναπληρωτές»

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι η όλη φιλοσοφία της εκπαίδευσης αλλάζει: «Πάμε σε προγράμματα που καλλιεργούν όχι την αποστήθιση, αλλά την κριτική σκέψη. Πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία. Χρειάζεται ζύμωση με τους εκπαιδευτικούς. Μιλάμε για στροφή στην εκπαίδευση των γνώσεων. Από εκεί που εστιάζαμε στην μετάδοση της γνώσης, πάμε σε μια προσέγγιση πιο κριτική, πιο διαδραστική».

Για την πρόταξη των πολυτέκνων στους πίνακες και το άνοιγμα του ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές, η Ν. Κεραμέως είπε: «Θα δούμε στο νέο σύστημα διορισμών για τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για τους πολύτεκνους. Όπου να ‘ναι ανοίγει το ΑΣΕΠ για αναπληρωτέςΤις επόμενες εβδομάδες θα ανοίξουν οι πίνακες γενικής εκπαίδευσης για προσλήψεις».

Για την διαβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών η Νίκη Κεραμέως ανέφερε: «Είναι μεγάλη συζήτηση. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Το πεδίο είναι αρρύθμιστο για σχεδόν 30 χρόνια. Δεν υπάρχει διαβάθμιση εδώ και 30 χρόνια. Θα ξεκινήσουμε να τα δούμε όλα με τα συναρμόδια υπουργεία. Δεν έχουμε αλλάξει κάτι. Ισχύει ότι και την προηγούμενη 4ετία».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ