Καθαιρέθηκε η Πρέσβης της Αλβανίας και απολύθηκε όλο το διπλωματικό προσωπικό στην Αθήνα

469
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας Γκέντ Τσάκαϊ, απέλυσε το διπλωματικό προσωπικό και την πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, Αρντιάνα Χομπντάρι.

Ο κ. Τσάκαϊ πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα η νέα πρέσβης να είναι η στενή συνεργάτης του Λιουέλια Χαϊντάραγκα. Η κ. Χαϊντάραγκα έχει σπουδές ψυχολογίας στις ΗΠΑ, ενώ είναι κόρη του πρώην υπουργού Άμυνας Λουάν Χαϊντάραγκα.

Οι ρηξικέλευθες αυτές αποφάσεις αιτιολογήθηκαν με τις χαμηλές επιδόσεις της πρεσβείας τόσο σε διπλωματικό επίπεδο, όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το γεγονός αυτό μάλιστα είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των Αλβανών που διαμένουν στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαδικασία ανανέωσης της αλβανικής ταυτότητας, για την οποία η Πρεσβεία έκλεινε ραντεβού στους πολίτες μετά από 6 μήνες.

Πίσω όμως από αυτές τις προφάσεις, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι οι αποφάσεις αυτές συνδέονται με το σκάνδαλο της μυστηριώδους εξαφάνισης των 100 αλβανικών διαβατηρίων πριν από περίπου έναν χρόνο. Τότε είχε απολυθεί ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Περβίν Γκικουρία.

.lawandorder.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  15χρονος έπιασε καλαμάρι "τέρας" βάρους 17 κιλών! (φωτογραφίες)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ