Κάτοικοι του Σαρωνικού αναλαμβάνουν την “φύλαξη” του Δήμου και την ενημέρωση των αρχών

68
0
()

Περιπολίες, αυτόβουλοι έλεγχοι σε «ύποπτα» οχήματα, πινακίδες προειδοποίησης παρακολούθησης «κάθε ύποπτης δραστηριότητας» και άλλα παρόμοια περιλαμβάνονται στις κινήσεις «συλλόγου» με την ονομασία «Ασφαλέστερη Ζωή Ελλάδας», που «αναλαμβάνει δράση» στην περιοχή του Σαρωνικού.

Μια ομάδα, δηλαδή, που θυμίζει «πολιτοφυλακή» και παίρνει το νόμο στα χέρια της, για να «αναπτύξει το αίσθημα ασφάλειας» στην πόλη, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, η «διοίκηση» του συλλόγου, στον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δραστηριοποιούνται εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, ζητάει χώρο από τη δημοτική αρχή για να στεγάσει τις δραστηριότητές του.

Απαντώντας δε ο δήμαρχος Σαρωνικού, δηλώνει «προβληματισμένος» για το αν ωφελεί η δράση τους!

Η συγκεκριμένη ομάδα λειτουργεί από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και πήρε άδεια από την προηγούμενη δημοτική αρχή να τοποθετήσει πινακίδες με την ένδειξη «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ».

Αυτή η κίνηση τελικά μπήκε σε εφαρμογή ενώ στη διοίκηση είχε εκλεγεί η σημερινή δημοτική αρχή, οπότε και τοποθετήθηκαν κάμποσες τέτοιες ταμπέλες μέσα και γύρω από τον οικισμό Πανοράματος Σαρωνίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  "Προκάτ" μηνύσεις και δηλώσεις βρίσκουν αρνητές γονείς στο ίντερνετ. Πατέρας αρνητής επέδωσε πρόστιμο σε Δ/ντρια

Στο τελευταίο δημοτικό, κατά τη συζήτηση του θέματος ο κ. Φιλίππου ανέφερε: «Ο πρόεδρος της Κοινότητας, οι αντιδήμαρχοι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι Σαρωνίδας να καλέσουν τους κατοίκους να δούμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βάλει τις ταμπέλες και να κάτσουμε να δούμε αν ωφελούν.

Για μένα δεν είναι το ουσιαστικό ποιανού αρμοδιότητα ήταν και αν έπρεπε ή όχι να πάρει την απόφαση το τοπικό συμβούλιο. Έχει σημασία αν πρέπει να μείνουν ή πρέπει να φύγουν από κει και πέρα. Αν εκτιμήσετε εσείς στη Σαρωνίδα ότι πρέπει αυτές να μείνουνε θα πάρουμε την ανάλογη απόφαση γιατί είναι ένα θέμα προβληματισμού».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ