Ινδία 55.800 οι νεκροί. 1.000.000 τεστ σε μία ημέρα! Ανεβαίνουν τα κρούσματα σε Γερμανία, ρεκόρ θανάτων σε Σουηδία

21
0
()

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ινδία αυξήθηκε σε 2.975.701 και ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία της COVID-19 έφτασε τους 55.794 σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Τουλάχιστον 69.878 νέα κρούσματα και 945 θάνατοι αναφέρθηκαν το 24ωρο που πέρασε, διευκρίνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ινδία εξακολουθούν να υπάρχουν 697.330 ενεργά κρούσματα SARS-CoV-2, μολονότι 2.222.577 άνθρωποι ανάρρωσαν από COVID-19 και έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ινδική κυβέρνηση έχει εστιάσει στην αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που υποβάλλονται σε τεστ για τον νέο κορονοϊό.

Ως χθες Παρασκευή είχαν γίνει συνολικά 34.491.073 διαγνωστικές εξετάσεις εκ των οποίων 1.023.836 μόνον την χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας.

Είναι η πρώτη φορά που περισσότερα από 1 εκατομμύριο τεστ έγιναν σε μια ημέρα.

Σε 2.034 ανήλθε ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό εδώ και μήνες, που αυξάνει το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα σε 232.082.

Παράλληλα, άλλοι 7 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στη Γερμανία να φθάνει έτσι τους 9.267 νεκρούς.

Η Σουηδία, που διαφοροποιήθηκε από τα ευρωπαϊκά κράτη ακολουθώντας ήπια προσέγγιση στη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020 εδώ και 150 χρόνια, έγινε σήμερα γνωστό από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Η COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 4.500 ανθρώπους στην περίοδο έως τα τέλη Ιουνίου, ένας αριθμός που έχει αυξηθεί τώρα σε 5.800. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού σε σύγκριση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.

Συνολικά, 51.405 Σουηδοί πέθαναν το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, ένας υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χρόνια από το 1869 όταν πέθαναν 55.431 άνθρωποι, εν μέρει ως αποτέλεσμα της πείνας. Ο πληθυσμός της Σουηδίας ήταν περίπου 4,1 εκατομμύρια τότε, σε σύγκριση με τα 10,3 εκατομμύρια τώρα.

Η πανδημία COVID-19 σήμανε ότι οι θάνατοι ήταν 10% υψηλότεροι από τον μέσο όρο για το διάστημα των τελευταίων πέντε ετών, επισημαίνει η Στατιστική Υπηρεσία. Τον Απρίλιο ο αριθμός των θανάτων ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο όρο λόγω της αύξησης των θανάτων που σχετίζονταν με τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δημοσκόπηση για τους υπουργούς - 14η στους 19 υπουργούς η Κεραμέως σε θετικές γνώμες από πολίτες

Μολονότι πέρασε σχεδόν 100 ημέρες χωρίς να καταγράψει κανένα κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό, η επαρχία Χουχούι, μια από τις φτωχότερες της Αργεντινής, είναι πλέον αντιμέτωπη με εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, με τους γιατρούς να προετοιμάζονται για τον κίνδυνο να υπάρξει «κατάρρευση» του συστήματος υγείας.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Γύρω στο 93% των κλινών στις μονάδες εντατικές θεραπείας είναι κατειλημμένο», προειδοποιεί ο Σέρχιο Μπαρέρα Ρουίς, γιατρός στο νοσοκομείο Wecensalao Gallardo, στην πόλη Παλπαλά, και στέλεχος του ιατρικού συλλόγου της Αργεντινής.

«Προετοιμαζόμαστε για την κατάρρευση», επιμένει ο γιατρός, που κάνει ακόμη την πρόγνωση ότι «σε δύο ή τρεις εβδομάδες, θα έρθει η κορύφωση στο Σαν Σαλβαδόρ», την πρωτεύουσα της επαρχίας, που γειτονεύει με τη Βολιβία, 1.500 χιλιόμετρα βόρεια του Μπουένος Άιρες. Η πόλη μετράει ήδη τρεις «κόκκινες ζώνες», περιοχές με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

«Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να επιλέγουμε σε ποιον ασθενή θα χορηγούμε οξυγόνο ή ποιον θα διασωληνώνουμε», επισήμανε, θορυβημένος, ο Μαρσέλο Βίγια, διευθυντής του νοσοκομείου Paterson στο Σαν Πέδρο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας. Ο ίδιος ο Βίγια μολύνθηκε.

Η επαρχία Χουχούι κατέγραψε χθες Παρασκευή 250 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και δέκα θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των περιπτώσεων μόλυνσης να φθάνει πλέον τις 5.874 σε αυτή και το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 165, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι αριθμοί αυτοί μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό των εθνικών στατιστικών (6.730 θάνατοι, 329.000 μολύνσεις). Όμως οι αρχές ανησυχούν για την έξαρση της μετάδοσης σε αυτή την επαρχία των 719.000 κατοίκων, όπου ζει λιγότερο από το 2% των 44 εκατομμυρίων κατοίκων της Αργεντινής, αλλά πλέον υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στη χώρα, πίσω μόνο από το Μπουένος Άιρες (όπου καταγράφεται σχεδόν το 90% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων).

Ως τη 10η Ιουνίου, η επαρχία Χουχούι δεν μέτραγε παρά μόλις έξι κρούσματα μόλυνσης. Αλλά την 1η Ιουνίου, ο αριθμός αυτός έφθανε τα 97 και την 1η Ιουλίου τα 2.347.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά. Απέσυρε την υποψηφιότητα της για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Το 30% του υγειονομικού προσωπικού έχει μολυνθεί

Στην εικόνα αυτή πρέπει να προστεθεί το στοιχείο ότι το 30% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην επαρχία έχει μολυνθεί. Κατά συνέπεια, η Χουχούι είναι πλέον αντιμέτωπη με μεγάλη έλλειψη εντατικολόγων, πέραν των ελλείψεων μέσων ατομικής προστασίας, οξυγόνου και άλλου απολύτως αναγκαίου ιατρικού υλικού, όπως οι συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, προειδοποιεί ο ιατρικός σύλλογος της Αργεντινής.

Στην επαρχία ήδη στάλθηκαν ενισχύσεις σε έμψυχο υλικό δύο φορές και η κυβέρνηση έχει φθάσει πλέον στο σημείο να προσφέρει τώρα σε γιατρούς αμοιβές 200.000 πέσος (περίπου 2.000 ευρώ) για 15 ημέρες εργασίας, ποσό που είναι τριπλάσιο από τον μέσο μηνιαίο μισθό για τους επαγγελματίες σε αυτές τις θέσεις υπό κανονικές συνθήκες.

Ανάμεσα στις τρεις «κόκκινες ζώνες» στην επαρχία είναι η Λεδέσμα, όπου βρίσκεται η βιομηχανία ζάχαρης της ισχυρής οικογένειας Μπλακιέρ. Δεν διέκοψε ποτέ την παραγωγή της, παρά τα 300 κρούσματα μόλυνσης και τους 10 θανάτους μεταξύ των 3.150 εργαζομένων της.

Μια άλλη «κόκκινη ζώνη» είναι η Σούσκες, περιοχή όπου βρίσκονται μεταλλεία, αραιοκατοικημένη περιοχή όπου η εξόρυξη λιθίου επίσης ουδέποτε ανεστάλη.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χεράρδο Μοράλες, που επίσης προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, ανήκει στη συμμαχία της αντιπολίτευσης του πρώην προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι (2015-2019), που υποστήριξε τις κινητοποιήσεις εναντίον των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Κατηγορώντας τον Χεράρδο Μοράλες, κυβερνήτη από το 2015, για την ανεπαρκή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην επαρχία, πολλές συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις στη Χουχούι ζητούν από τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες να επέμβει προσωπικά, «απευθείας και άμεσα» και να «αναλάβει εκείνος τη διεύθυνση του συστήματος δημόσιας υγείας» στην επαρχία. Μάταια ως εδώ.

Την 3η Ιουνίου, ο κυβερνήτης Μοράλες περιόδευσε, συνοδευόμενος από κάπου δέκα δημόσιους λειτουργούς και τριάντα αστυνομικούς, στη συνοριακή πόλη Λα Κιάκα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, δύο αστυνομικοί κατηγορούνται ότι πήγαν στην κοντινή πόλη Βιγιασόν για να αγοράσουν φύλλα κόκας. Οι δύο αστυνομικοί, που προσβλήθηκαν, μόλυναν κατόπιν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Πηγή: https://www.skai.gr/, ΑΠΕ / enikos.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ