Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα φάσης 2 για εισπνεόμενο φάρμακο κατά του κοροναϊού

68
0
()

Στο κανάλι του ANT1 μίλησε ο διευθυντής της κλινικής παθολογίας-ογκολογίας του νοσοκομείου «Σωτηρία», Κωνσταντίνος Συρίγος σχετικά με το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο. Η δοκιμαστική μελέτη διεξάγεται σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, “Σωτηρία” και “Αττικόν“, και τα πρώτα αποτελέσματα ήρθαν στην επιφάνεια.

Ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι και στα δύο νοσοκομεία η μελέτη βρίσκεται σε δοκιμές Φάσης 2 σε 60 ασθενείς στο “Σωτηρία” και 30 στο “Αττικόν”. Πρόσθεσε ότι στο Ισραήλ έχουν διεξαχθεί και δοκιμές Φάσης 1, που αφορούν την τοξικότητα του νέου σκευάσματος.

Στην δοκιμαστική μελέτη έχουν υποβληθεί ασθενείς μέτριας νόσησης, ενώ τόνισε ότι το φάρμακο χορηγείται επιπλέον επί της θεραπείας, αφού είναι αντιφλεγμονώδες και όχι αντι-ιικό. Ωστόσο, ο κ. Συρίγος δήλωσε ότι η φλεγμονή είναι πολλές φορές θανατηφόρα, γι’ αυτό και βασικός του στόχος είναι η αποτροπή της φλεγμονής.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι πριν το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η δοκιμαστική διαδικασία σε 120 ασθενείς και τα αποτελέσματα τότε θα είναι σίγουρα. Σε περίπτωση που εγκριθεί, η χρήση του θα γίνεται κατ’ οίκον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Συνταγματικό το υποχρεωτικό τεστ στο Δημόσιο. Δεν είναι απόλυτο δικαίωμα η προστασία προσωπικών δεδομένων

Παρολαυτά, τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, ακόμα κι αν τα ήδη υπάρχονται αποτελέσματα έχουν καταστήσει τους γιατρούς “πολύ αισιόδοξους“.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ