Θεοδωρικάκος με τα «δώρα» για τον Δήμο Σαλαμίνας και άλλους καταχρεωμένους δήμους

6
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Η απαλλαγή του Δήμου Σαλαμίνας από χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ και η δημιουργία εκεί ενός σύγχρονου νοσηλευτικού κέντρου για τις ανάγκες των κατοίκων ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα παράλληλα με ένα πλήθος συζητήσεων και εκδηλώσεων που θα οργανωθούν για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Για το πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων μίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του φορέα «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος που ανακοίνωσε στην ομιλία του την απαλλαγή του Δήμου Σαλαμίνας από το χρέος και την «μνημονιακή επιτήρηση» αρνήθηκε να το χαρακτηρίσει «δώρο» από την πλευρά της Πολιτείας, ανέφερε ότι εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα 40 εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά και άλλους δήμους ενώ με αφορμή τις εκδηλώσεις θα γίνουν πολύ περισσότερα έργα που θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο. Αντίθετα, η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε πως θα αναλάβει με έξοδα του ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» να εκσυγχρονίσει το Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στο νησί, όπου διεξήχθη η σημαντική ναυμαχία το 480 π.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αύξηση από 5% έως και 14% στις διαθήκες σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

Η ανακοίνωση προκαλεί αντιδράσεις διότι με δημόσιο χρήμα το κράτος «ξεχρεώνει» δήμους που έκαναν κακή οικονομική διαχείριση τα προηγούμενα χρόνια και καταχρεώθηκαν.

Αλήθεια πόσοι και ποιοι ακόμα δήμοι θα λάβουν την επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμού προκειμένου να ξεχρεώσουν;

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ