Θάνατοι Μαλένας, Ίριδας-Κοινά ευρήματα με μικρές διαφορές. Πιθανή προέλευση της κεταμίνης από κτηνιατρείο

122
0
(0)

Για τις βλάβες που εντοπίστηκαν στο ήπαρ της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και το ενδεχόμενο να ακολουθήθηκε παρόμοιος τρόπος δράσης «εάν κι εφόσον μιλάμε για εγκληματική ενέργεια», μίλησε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Ο κ. Τσαντίρης επιβεβαίωσε αρχικά το κοινό εύρημα στο ήπαρ της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, το οποίο συνδέεται με βλάβες στο συκώτι, διαφορετικές σε έκταση στο κάθε παιδί.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε και τις φυσιολογικές τιμές στην ηπατική εξέταση της Μαλένας, μία ημέρα πριν τον θάνατό της. «Υπάρχουν αίτια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν οξεία ηπατική βλάβη» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσαντίρης ανέφερε πως έχει διασωθεί έως και σήμερα βιολογικό υλικό της Μαλένας, το οποίο επανεξετάζεται από τους ειδικούς. «Είναι πολύ πιθανό να έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια μεθοδολογία με κάποιες παραλλαγές» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Πισπιρίγκου: Θα φάει το κεφάλι του ο Μάνος αν κάνει τεστ DNA

Στο μεταξύ, νέες δηλώσεις έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη και το τεστ DNA που επιθυμεί να κάνει ο Μάνος Δασκαλάκης. Η γυναίκα που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας, και είναι προφυλακισμένη εδώ και έναν μήνα δηλώνει, μέσω Star, εκνευρισμένη με πολλές ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η 33χρονη αυτή τη φορά θέλησε να πει ότι δεν ήξερε πως ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης είχε απευθυνθεί σε γενετιστή προκειμένου να κάνει τεστ DNA. Η ίδια δήλωσε πως ο Μάνος ξέρει πως τα παιδιά είναι δικά του, ενώ πρόσθεσε πως αν πάει να κάνει το τεστ, «θα το φάει το κεφάλι του».

Επιπλέον, δηλώνει ικανοποιημένη με την εξέλιξη ότι η κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί της είναι φαρμακευτική, και όχι το είδος που μπορεί να βρει κανείς στη μαύρη αγορά.

Κατερινόπουλος: «Η φαρμακευτική κεταμίνη υπάρχει και στα κτηνιατρεία»

Την ίδια στιγμή, ο έμπειρος Ταξίαρχος εν Αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος πέταξε άλλη μία «βόμβα» σχετικά με την κεταμίνη.

«Χθες μιλούσα με έναν ειδικό στα φάρμακα και μου έλεγε ότι αυτή η φαρμακευτική κεταμίνη είναι η ίδια που έχουν στα νοσοκομεία αλλά και στα κτηνιατρεία. Οι κτηνίατροι τη χρησιμοποιούν στα χειρουργεία που κάνουν στα ζωάκια. Είναι η ίδια ακριβώς.

Μάλιστα, το σκυλάκι της οικογένειας Δασκαλάκη φέρεται να είχε κάνει χειρουργείο και ενδέχεται να του είχε χορηγηθεί μία τέτοια ουσία.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας να είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μια ημέρα πριν φύγει από τη ζωή η Ίριδα η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε κάνει ένα τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου η 33χρονη μητέρα έκανε μια κλήση 11 δευτερολέπτων στο 166, όπως και προέκυψε από τον αναλυτικό λογαριασμό του κινητού της τηλεφώνου.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός χαρακτήρισε το εν λόγω τηλεφώνημα ως «πρόβα».

Η εκπομπή Tlive κάλεσε το 166 για να δει τι ακούγεται στα πρώτα 11 δευτερόλεπτα. Η 33χρονη είχε δηλώσει ότι πήρε τηλέφωνο για να δει τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το τηλεφώνημα του T-Live.

Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ιδιαίτερα ενεργή και στο διαδίκτυο, καθώς μία μέρα πριν τον θάνατο της Ίριδας η 33χρονη αναζητούσε «πρώιμο τεστ εγκυμοσύνης», στις 15 Απριλίου – μετά τον θάνατο της Ίριδας – μπήκε σε ιστοσελίδα με θέμα «εγκυμοσύνη – 1ο τρίμηνο», ενώ στις 28 Απριλίου αναζήτησε «η εμπειρία μου από τα χάπια της άμβλωσης μετά από παλίνδρομη κύηση».

Από τις 5 Απριλίου η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ακριβώς ένα μήνα μετά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν έχει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά και εκφράζει μέσω του δικηγόρου της, τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Συμβατό με ασφυκτικό θάνατο το μελάνιασμα της Μαλένας

Όταν ειδοποιήθηκαν οι γιατροί για ανάνηψη, η Μαλένα ήταν ήδη μελανιασμένη.

«Για τη Μαλένα, προφανώς μιλάμε για καθυστέρηση της κλήσης των γιατρών. Οι γιατροί δίνουν σημαντικά στοιχεία για όταν βρήκαν το παιδί. Εφόσον καταθέσουν ότι είδαν ένα παιδί με κυάνωση στα χείλη του, ένα μελανιασμένο παιδί, είναι ένα σημαντικό εύρημα που δεν υπάρχει στην ιατροδικαστική έκθεση, και θα βοηθήσει στο παζλ για να καταλήξουμε για την αιτία θανάτου. Το μελάνιασμα στα χείλη είναι ένα εύρημα συμβατό με ασφυκτικό θάνατο», τόνισε ο κ. Λέων σχετικά με το θάνατο της μικρής Μαλένας.

«Η δύσκολη διαδικασία ήταν να πειστούν οι Αρχές να οδηγηθούμε σε νέα πραγματογνωμοσύνη»

Σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τις Μαλένα και Ίριδα, το οποίο φαίνεται πως καθυστερεί, ο ίδιος είπε ότι «Στην αρχή παλεύαμε με τους εαυτούς μας, το αν έχουμε κάνει λάθος και πρέπει να το παραδεχτούμε, και τρία παιδιά που είχαν πεθάνει και έπρεπε να πούμε την επιστημονική αλήθεια. Δε με αγχώνει ότι οι συνάδελφοί μου επανελέγχουν την υπόθεση, είμαι σίγουρος ότι θα βγάλουν σωστά συμπεράσματα. Η δύσκολη διαδικασία ήταν να πειστούν οι Αρχές να οδηγηθούμε σε νέα πραγματογνωμοσύνη».

«Εκτιμώ ότι οι ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει αρχικά τις υποθέσεις των παιδιών θα κληθούν μετά το νέο πόρισμα. Δεν είναι εύκολο να εκθέσεις ένα συνάδελφο. Φαίνεται πως θα έχουμε μια θαρραλέα εξέλιξη», πρόσθεσε.

«Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται πρέπει να δέσουν την υπόθεση από παντού. Πρέπει να μην αφήσουν κενό, γιατί μετά θα δημιουργηθεί και άλλο θέμα», σχολίασε από την πλευρά της η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

 

Θα φάει το κεφάλι του ο Δασκαλάκης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δίνει νέες απαντήσεις μέσω του δικηγόρου που την εκπροσωπεί για το θρίλερ στην Πάτρα, με τα 3 νεκρά παιδιά της…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ακολουθεί τη δική της τακτικής μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, στην πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της, από την Πάτρα. Επαναλαμβάνει ότι δεν έψαξε και δεν χορήγησε εκείνη την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, συνεχίζει να «δείχνει» τους γιατρούς για τον θάνατο του παιδιού της, ευελπιστεί πως οι πραγματογνώμονες που δουλεύουν χωρίς αμοιβή για την πλευρά της, θα βρουν πολύτιμα στοιχεία για την υπεράσπισή της και ζητάει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για την υποβολή του αιτήματος αποφυλάκισης. Μέσα σε όλα στέλνει νέο μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη για το τεστ DNA που σκοπεύει να ζητήσει ο 30χρονος πατέρας.

Για τη διαδρομή της κεταμίνης, αλλά και τον λόγο που δεν έχει κατατεθεί ακόμα αίτημα αποφυλάκισης μίλησε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος. «Με δεδομένο ότι η κεταμίνη είναι μια φαρμακευτική ουσία, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο, αλλά διακινείται με τον έλεγχο και την πλήρη εποπτεία της πολιτείας, προσπαθούμε να βρούμε τα ίχνη της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας για να εντοπίσουμε από πού προήλθε και να μπορέσουμε έτσι να αντλήσουμε κάποιες πληροφορίες για το τι έχει γίνει και πώς βρέθηκε στην Τζωρτζίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η εντολέας του επιμένει ότι δε χορήγησε η ίδια την ουσία στην 9χρονη κόρη της και ένα ακόμα στοιχείο όπως είπε, που συνηγορεί σε αυτό είναι το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά στη σύνθεση μεταξύ της παράνομα διακινούμενης κεταμίνης, αυτής δηλαδής που διακινείται σε στέκια χρηστών τοξικών ουσιών και της φαρμακευτικής – νοσοκομειακής που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι καθαρή κεταμίνη μπορεί να βρεθεί και στο παράνομο εμπόριο. «Ό,τι υπάρχει στο νόμιμο εμπόριο, υπάρχει και στο παράνομο. Μπορεί να το βρει κάποιος από μια πιάτσα ναρκομανών» ανέφερε και τόνισε ότι σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βρεθεί η διαδρομή της από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδόπουλος γιατί ακόμα δεν έχει κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης, είπε ότι «περιμένουμε τις τεχνικές εκθέσεις των ειδικών, καθώς απαιτείται χρόνος για να γίνει αναλυτικός έλεγχος του ογκωδέστατου ιατρικού φακέλου».

Σχολιάζοντας τη δήλωση της για Ρούλας Πισπιρίγκου ότι «ο Μάνος Δασκαλάκης θα φάει τα μούτρα του αν ζητήσει τεστ DNA» είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε είναι επικίνδυνο να παρεξηγηθεί. «Εννοεί ότι θα εκτεθεί, θα αποδειχθεί ότι κακώς έγινε το αίτημα. Τα παιδιά είναι του Μάνου Δασκαλάκη και τόσα χρόνια δεν τέθηκε ποτέ ως ζήτημα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της Μαλένας και το ενδεχόμενο να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «ο τρόπος που προβάλλεται η υπόθεση και πολλές πληροφορίες που είναι κατά μεγάλο ποσοστό ανακριβείς έχουν προβληματίσει και την κατηγορουμένη και την υπεράσπιση». Τόνισε δε ότι έχουν «πλήρες σκοτάδι» για τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι πραγματογνώμονες, καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ούτε διαρροή. «Περιμένουμε να δούμε το πόρισμα και στη συνέχεια να το αξιολογήσουμε», επισήμανε.

Για την απαθή στάση της κατηγορουμένης απέναντι στους θανάτους των παιδιών της, σύμφωνα με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών, δήλωσε ότι «τα συμπεριφορικά στοιχεία είναι επικίνδυνα για να στηριχθεί κανείς γιατί μπορεί να είναι προϊόν παρεξήγησης. Σίγουρα δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιον επειδή η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που θα προσδοκούσαμε. Αν έχουμε να κάνουμε με μια ηθοποιό που χειρίζεται τους ανθρώπους,θα είχαμε συμπεριφορά επιτηδευμένη, που θα δείχνει θλίψη, οδύνη και πένθος. Αντίθετα βλέπουμε μια συμπεριφορά απλουστευμένη».

Ο κ. Παπαδόπουλος πάντως υπογράμμισε ότι δεν έχει υπάρξει στιγμή που να μετάνιωσε που ανέλαβε την υπόθεση. «Υπάρχει ειλικρινής επικοινωνία με την πελάτισσα μου και η δικογραφία δε μου δίνει στοιχεία αδιάσειστης ενοχής της, αλλά αντιθέτως δημιουργούνται αμφιβολίες και δεύτερης σκέψης», επισήμανε συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το «ηθικό βάρος είναι ασήκωτο».

Είχε μιλήσει για έγκλημα η ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα αναμένεται να καταθέσει μέσα στις επόμενες μέρες για την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα…

Είναι η ιατροδικαστής που το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο και δέχθηκε πυρά ακόμα και από συναδέλφους της, στο περιθώριο της μεγάλης έρευνας για τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως δείχνουν πως η ιατροδικαστής είχε φοβηθεί ότι μπορεί η υπόθεση να κρύβει έγκλημα, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Τότε είχε ενημερώσει την εισαγγελία Πατρών για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της. Τρεις και πλέον μήνες μετά, οι φόβοι της, δείχνουν να επιβεβαιώνονται.

Την δική της “αλήθεια” σχετικά με τις υποθέσεις των τριών κοριτσιών από την Πάτρα αποκαλύπτει η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που υπέγραψε το αρχικό ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της μικρής Ίριδας. Μέσω εγγράφου – ντοκουμέντου προκύπτει ότι η ιατροδικαστής Πατρών δυο ημέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενημέρωσε την εισαγγελία Πατρών και αφύπνισε τις διωκτικές Αρχές ότι ενδεχομένως πίσω από τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη να υπήρχε εγκληματική ενέργεια.

Από την αίτηση – αναφορά την οποία απέστειλε στις 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2022 στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών, στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών αλλά και στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών στην οποία είχε ανατεθεί η διερεύνηση της -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δολοφονίας της Τζωρτζίνας, η ιατροδικαστής η οποία διερεύνησε την υπόθεση της άτυχης Ίριδας, προχωρά σε αποκαλύψεις.

Μέσω της αναφοράς επισημαίνει ότι μετά την νεκροτομική διερεύνηση του βρέφους υπέδειξε στην οικογένεια να υποβληθεί σε έναν πλήρη γονδιακό έλεγχο. “Άμεσα επικοινώνησα με την αστυνομία και ενημέρωσα για τους προβληματισμούς που μου είχαν δημιουργηθεί καθώς και για την αναγκαιότητα περαιτέρω διερεύνησης προανακριτικά της υπόθεσης πράγμα που ούτως η άλλως και η αστυνομία συμφωνούσε εξαρχής μαζί μου…”

Στη συνέχεια της αναφοράς της η κυρία Τσιόλα αναφέρει ότι μετά τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας, της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022, και συγκεκριμένα δυο ημέρες μετά την διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής επισκέφθηκε τον Προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών όπου τους εξέθεσε τους προβληματισμούς της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Τσιόλα κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης επεσήμανε στους εισαγγελικούς λειτουργούς “για την αναγκαιότητα συνδυαστικής έρευνας-διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης και για τους τρεις θανάτους των παιδιών της οικογένειας καθόσον τα επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα και κάποιες ιδιαίτερες συμπτώσεις συνηγορούσαν υπέρ της εκδοχής ότι δεν μπορούσε να αποκλειστεί πλέον, σε καμία περίπτωση, η εγκληματική ενέργεια“.

Μάλιστα όπως καταγράφει συγκεκριμένα στην αίτησή της κατόπιν του δικού της αιτήματος διατάχθηκε η κατεπείγουσα προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης από την εισαγγελία Πατρών προκειμένου για πρώτη φορά, να διερευνηθεί σε εισαγγελικό επίπεδο η αιτία που προκάλεσε τους τρεις θανάτους παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με το ereportaz.gr, στην αίτησή της, η κυρία Τσιόλα επεσήμανε ότι σε ότι αφορά το περιστατικό της Ίριδας πρέπει να κληθεί να συντάξει νεότερη ιατροδικαστική έκθεση “αφού συνεκτιμηθούν τυχόν παραγγελλόμενες συμπληρωματικές εξετάσεις και τις οποίες θα υποδείξω”.

Με αυτή τη διατύπωση η κυρία Τσιόλα αφήνει να εννοηθεί ότι μετά την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου στο ζεύγος και η ίδια είναι σε θέση να καταστήσει με σαφήνεια την αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας παρά την σχετική διάγνωση της παθολογοανατόμου, Αντιγόνης Μητσέλου, η οποία την απέδωσε σε ένα σπάνιο καρδιακό νόσημα και συγκεκριμένα την αγενεσία φλεβόκομβου.

Μάλιστα σε ότι αφορά τα άλλα δυο περιστατικά (Μαλένας και Τζωρτζίνας) η ιατροδικαστής ζητούσε “να διαταχθεί η διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τη συνδυαστική μελέτη και των τριών θανάτων από ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει ήδη διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή σε κάποιον εξ’ αυτών έχοντας προς τούτο αρμοδιότητα να ζητήσει πλήρη αντίγραφα των ιατροδικαστικών και ιατρικών φακέλων, καθώς και τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων κατά την κρίση του“.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ