Η στιγμή της πτώσης του δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο (βίντεο). Προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα.

38
0
(0)

Αναπάντητα ερωτήματα έχει δημιουργήσει η πτώση δέντρου σε κεντρικό δρόμο στο Ηράκλειο, Κρήτης, που στοίχισε τη ζωή ενός 50χρονου άνδρα. Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέφεραν πως δεν είχαν κάποια ένδειξη ότι το δέντρο ήταν άρρωστο ή σάπιο, ώστε να κριθεί ακατάλληλο και να ξεριζωθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου είχε πληροφορηθεί για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretapost, στις 17 Μαΐου ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης σε συνεργασία με την τροχαία, τη δημοτική αστυνομία και την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου πραγματοποίησαν εθελοντική αυτοψία κατά την οποία εντοπίστηκαν 15 επικίνδυνα δέντρα, αναμεσά σε αυτά ήταν και εκείνο που καταπλάκωσε τον άτυχο άνδρα.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε σχετική λίστα και εστάλη στην η Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου, η οποία φαίνεται πως την αγνόησε. 

«Στις 17 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου, καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς και χρησιμοποιώντας ένα τουριστικό λεωφορείο κάναμε αυτοψία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στην αυτοψία συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου, η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία αλλά και άτομα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου», επισήμανε ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Σταύρος Μαγκουσάκης, μιλώντας στο cretapost.

«Κατά την διάρκεια της αυτοψίας βρήκαμε 15 δέντρα τα οποία είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, είτε δυσκόλευαν την διέλευση τουριστικών λεωφορείων λόγω μήκους και ύψους. Ένα απ’ αυτά τα σημεία ήταν και το δέντρο που σκότωσε τον συνάνθρωπό μας», τόνισε.

Αμέσως μετά την αυτοψία καταρτίστηκε η λίστα με τα 15 επικίνδυνα σημεία και στάλθηκε με e-mail τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου όσο και στην δημοτική αστυνομία.

«Το e-mail αυτό στάλθηκε στις 19 Μαΐου. Έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια. Μόνο ένα τηλέφωνο δεχθήκαμε από την Υπηρεσία Πρασίνου για κάποιες διευκρινίσεις και τίποτε άλλο», υπογράμμισε ο Σταύρος Μαγκουσάκης.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ήταν 6.10 το απόγευμα της Πέμπτης όταν ο 50χρονος βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ύψος του Κρητικού Φούρνου, περιμένοντας ν’ ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο έπεσε με αποτέλεσμα να καλύψει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία ευκαιρία για να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του. Αν και φορούσε κράνος δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει, με το δέντρο να το κόβει στα δύο. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού διήρκησε ώρες, αλλά ο 50χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το cretapost, η αστυνομία αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Πράσινου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και εξαιτίας της θεσμικής του ιδιότητας. Ο Προϊστάμενος αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, διότι οι έρευνες συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κόβει την ανάσα το βίντεο από την πτώση του δέντρου στην λεωφόρο Δημοκρατίας το οποίο κόστισε την ζωή του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου. Μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ-καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα τρομοκρατώντας πεζούς οδηγούς όπως και περίοικους.

Ένας συνάνθρωπος μας, χάθηκε τόσο άδικα, με τις εικόνες αυτές να προκαλούν αντιδράσεις σε πολίτες, επαγγελματίες και όχι μόνο, τονίζοντας την ανάγκη να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες στους αρμόδιους.

Για το επίμαχο δέντρο το οποίο σκότωσε τον 51χρονο, καθώς και για άλλα …επικίνδυνα σημεία, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου από τον περασμένο Μάιο και μετά από αυτοψία που είχε πραγματοποιήσει, παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου της ΚΡΗΤΗ TV.

Και ο Σύλλογος Προστασίας Ανθρώπινης Ζωής « Ανθρώπινη Ασπίδα» έχει καταγράψει τα κακώς κείμενα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου καθώς και στον ΒΟΑΚ, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν δρομολογηθεί , όπως σημειώνουν, ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Λίγα μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, αρκετά δέντρα τα οποία έχουν πάρει επικίνδυνη κλήση, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το 3Ο Λύκειο Ηρακλείου.

Ηράκλειο - δέντρο - μηχανή

Δικαιοσύνη ζητά ο γιος του θύματος – «Για μένα είναι φόνος» 

Προκαταρκτική εξέταση η οποία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, ξεκίνησε για την αδιανόητη τραγωδία η οποία έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, ο γιός του θύματος, Χρήστος, τονίζει πως ζητά δικαιοσύνη! «Όποιος είναι αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του για τον άδικο θάνατο του πατέρα μου. Χάθηκε ένας άνθρωπος για να φταίει άλλος, για μένα πρόκειται για φόνο».

Κρήτη - Δέντρο καταπλάκωσε - μηχανή

Σύμφωνα τον ίδιο, ο πατέρας του ήταν ένας αγαθός άνθρωπος, χωρίς κακία για κανένα και πάντα με το χαμόγελο. «Κανείς δεν μπορεί να φέρει τον πατέρα μου πίσω. Θα κινηθώ δικαστικά», επεσήμανε.

Όπως αναφέρει, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν δεν μπορούσε να το πιστέψει και ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τον χαμό του πατέρα του. «Η οικογένεια μου είναι σε άθλια κατάσταση, προσπαθούμε να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο».

Παράλληλα, συγκλονίζει ο λόγος για τον οποίο ο 51χρονος Πάνος βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα φανάρια της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να έφυγε με το μηχανάκι προκειμένου να αλλάξει ένα δώρο που του είχαν πάρει λίγες ημέρες πριν για την ονομαστική του εορτή.

Ηράκλειο - δέντρο - μηχανή

Την ίδια στιγμή, συγκινεί η ανάρτηση της χήρας του αδικοχαμένου Πάνου, η οποία αναφέρει στο Facebook«Άδικο, πολύ άδικο και ξαφνικό. Τριάντα χρόνια μαζί με 3 παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω. Καλό παράδεισο ψυχή μου».


Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ