Η Κεραμέως απέκτησε το “δικό της” πρακτορείο ειδήσεων με χρήματα του Υπουργείου Παιδείας

143
0
()

Η Κεραμέως απέκτησε το “δικό της” πρακτορείο ειδήσεων με χρήματα του Υπουργείου Παιδείας

«Με μια πρωτοφανή απόφαση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «προσλαμβάνει» το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για δημοσιογραφικές υπηρεσίες, καταβάλλοντας το ποσό των 20.000 ευρώ για ένα έτος.», αναφέρει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί μια σειρά από ερωτήματα. Κάθε υπουργείο διαθέτει Γραφείο Τύπου, ενώ ο πολυδιαφημισμένος νόμος της ΝΔ για το «επιτελικό κράτος» προβλέπει πως κάθε υπουργός έχει τη δυνατότητα πρόσληψης 2 δημοσιογράφων -πέραν των υπόλοιπων μετακλητών (άρθρο 40, Ν. 4622/2019).

Παράλληλα, η απόφαση είναι προκλητική και φανερώνει τις προτεραιότητες της υπουργού Παιδείας. Επικοινωνιακή διαχείριση και προσωπικές δημοσιογραφικές υπηρεσίες τη στιγμή που χιλιάδες μαθητές βρίσκονται εκτός τηλεκπαίδευσης λόγω ελλείψεων σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας δε δαπάνησε ούτε 1 ευρώ από τον προϋπολογισμό για προμήθεια ηλεκτρονικών συσκευών σε μαθητές που τις είχαν ανάγκη.

Η μόνη σχετική δαπάνη του υπουργείου από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα, ήταν οι απευθείας αναθέσεις ύψους 200.000 ευρώ για τη επικοινωνιακή καμπάνια «Μαθαίνουμε ασφαλείς», «Μαθαίνουμε στο σπίτι» και το προπαγανδιστικό υλικό στα social media της Νίκης Κεραμέως.», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Κύμα συμπαράστασης ηθοποιών στον Μπιμπίλα. Δυναμώνει ο ΣΕΗ. Ζήτησε από ηθοποιούς να μην φοβούνται να καταγγείλουν

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ