Η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας για να απολυθείτε!

28
4.5
(4)

Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που απολύονται από την εργασία τους διέρχονται από τα ακόλουθα πέντε στάδια της απώλειας: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή.

Το να σε απολύσει κάποιος είναι μία τρομακτική εμπειρία.

Μία κατάσταση που φέρνει τα πάνω -κάτω στη ζωή σου και κανείς δεν θα ήθελε να βιώσει. Θα αναρωτηθείς «μα καλά, υπάρχει μέρα που μπορείς να πάρεις μία τέτοια κατάσταση λιγότερα επώδυνα;» Σύμφωνα με την επιστήμη Ναι!

Η αιφνίδια απώλεια της εργασίας αποτελεί ένα τραυματικό γεγονός. Μελέτες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που απολύονται από την εργασία τους διέρχονται από τα ακόλουθα πέντε στάδια της απώλειας: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη και αποδοχή. Όμως δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το αρνητικό κομμάτι καθώς η απόλυση μπορεί να αποτελέσει και την αφορμή για ένα καινούργιο ξεκίνημα.

Βασική αρχή είναι η ειλικρίνεια και ο σεβασμός απέναντι στον άνθρωπο που πρέπει να αποχωρήσει. Όσο δυσάρεστη κι αν είναι η αλήθεια, τα ξεκάθαρα μηνύματα είναι προτιμότερα από τις ψεύτικες ελπίδες ή την ανούσια παράταση της διαδικασίας. Η ξαφνική απόλυση ενός εργαζομένου έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχολογία του ατόμου, στην αυτοπεποίθησή του, στην ποιότητα της ζωής του αλλά και στις σχέσεις του με τους κοντινούς του ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ναι στην αναστολή συζητήσεων για τελωνειακή ένωση Ε.Ε. με Τουρκία από τον Μάνφρεντ Βέμπερ

Σύμφωνα με μελέτες η χειρότερη ημέρα για να απολυθεί κάποιος είναι η Παρασκευή. Το να ανακοινώσεις σε έναν εργαζόμενο την απόλυσή του την Παρασκευή, του δίνεις τη δυνατότητα να επεξεργαστεί τα συναισθήματά του όλο το Σαββατοκύριακο και να νιώσει ακόμα πιο θυμωμένος και αγχωμένος.

Μάλιστα αρκετοί άνθρωποι αφού χάσουν την δουλειά τους στρέφονται στο αλκοόλ με σκοπό να ανακουφιστούν από αυτά τα συναισθήματα και η Παρασκευή ενδείκνυται για κάτι τέτοιο. Επίσης πρέπει να περιμένουν έως τη Δευτέρα για να καλέσουν σε εταιρείες και επιχειρήσεις ώστε να βρουν νέα θέση εργασίας.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com η λιγότερο επώδυνη ημέρα για να απολυθεί κάποιος είναι η Τετάρτη και ιδανικά τις πρώτες πρωινές ώρες και όχι στο τέλος της ημέρας.

Η Τετάρτη βρίσκεται στη μέση της εβδομάδας και δίνει την δυνατότητα στον εργαζόμενο να έχει δύο εργάσιμες ημέρες για να επιλύσει τυχόν εκκρεμότητες που μπορεί να έχει με την επιχείρηση και να ξεκινήσει την αναζήτηση νέας εργασίας. Επίσης, έχει δύο ολόκληρες ημέρες για να συζητήσει την κατάσταση με τους υπόλοιπους πρώην συναδέλφους του και να επεξεργαστεί τα δυσάρεστα νέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η Υφυπουργός Παιδείας για τη νηπιαγωγό που ανακαίνισε το νηπιαγωγείο στον Πέπλο Έβρου

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.5 / 5. Αριθμός ψήφων: 4

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ