Η απάντηση της Γ.Γ.Δ.Υ. για το μέγεθος μασκών. “Γλεντάει” το twitter με το μέγεθος των μασκών

1911
5
(1)

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις μάσκες που διανεμήθηκαν σε μαθητές σχολείων της χώρας, και κάποιες εξ’ αυτών είναι μεγάλες σε μέγεθος με αποτέλεσμα να καλύπτουν ακόμη και όλο το πρόσωπο των μαθητών, αναφέρεται η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, οι αρμόδιες Επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών, που είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές.

Ωστόσο, “αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών” και καθώς “η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής” τελικά αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν είχε μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η ΓΓΔΥ θα αποστείλει στην ΚΕΔΕ ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια “να έχουν το σωστό μέγεθος”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δεν αποχωρούν οι ΗΠΑ από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Άλλαξε μέσα σε μία νύχτα η απόφαση Τραμπ

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Μάσκες που προορίζοντας για…γίγαντες φαίνεται πως δόθηκαν σήμερα στους μαθητές, πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, o διαγωνισμός της ΚΕΔΕ είχε πολλές τρύπες, ενώ από τον α΄αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων αφέθηκαν υπόνοιες για «στήσιμο».

Φυσικά επικρατεί χαμός στα social media καθώς οι γονείς αναρτούν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται ότι οι μάσκες καλύπτουν πλήρως τα πρόσωπα των παιδιών αλλά και των γονιών που τις δοκίμασαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τεράστια επιχείρηση με μεγάλο ρίσκο η διάσωση του λιανεμπορίου. Ποιοι οι τομείς που πλήγηκαν περισσότερο

Παράλληλα, σε πολλά σχολεία μοιράστηκε μόλις μία μάσκα ανά μαθητή, ενώ η κυβέρνηση είχε πει πως θα δοθούν δύο.

«Μέγεθος κατάλληλο για τον Σρεκ», γράφει ένας γονιός. «Ύφασμα που φτάνει για… φόρεμα», γράφει άλλος.

-Που είσαι δάσκαλε;;;

4.jpg

Ελπίζει κανείς όταν σχολάσουν τα παιδιά να βγάλουν τη μάσκα, ώστε να μη γίνει κανένα λάθος και πάρει μια οικογένεια παιδί άλλης…

2.jpg
3.jpg

Ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας, διερωτάται: Απορία: οι μάσκες που δώσανε σήμερα προοριζόταν για τα παιδιά του Βουκεφάλα;

6.jpg

Αυτή η μάσκα το καλοκαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σκιά.

119487659_10157633557682544_790104573593321188_o.jpg

Κάποιοι δεν κατανόησαν σωστά τα μεγέθη που τους παρήγγειλαν…

maska458.jpg

-Τώρα που το ξανασκέφτομαι, η μασκα είναι καλή την πρώτη ώρα, μπορείς να κοιμηθείς

119472297_782887932253774_1723540329560837962_n.jpg

Για το τέλος, αφήσαμε το πλέον αντιπροσωπευτικό meme για το θέμα, που δημοσιεύτηκε στα social media:

119474039_10216363260983726_7750600506711065393_n.jpg

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι γονείς στο Twitter:

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ