Ζαχαράκη “10-12/10 οι προσλήψεις Γ φάσης αναπληρωτών”. 8.000 τα κενά σε όλες τις δομές εκπαίδευσης

2038
0
()

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Πρωινοί Τύποι και στον Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη, μίλησε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη.

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Τι κάναμε ώστε να υπάρχει έγκαιρη κάλυψη των ελλείψεων και έγκαιρη κάλυψη των ελλείψεων που δημιουργούνται λόγω covid-19:

32.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για πρώτη φορά προσλαμβάνονται τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

200.000.000 διατίθενται για πρόσληψη αναπληρωτών λόγω των αναγκών που προκύπτουν από τις ευπαθείς ομάδες λόγω κορονοϊού.

118.000.000 επιπλέον κονδύλια θα διατεθούν για πρόσληψη αναπληρωτών, προς κάλυψη όλων των κενών στη χώρα,

για τις ανάγκες της Γ Φάσης, η οποία θα γίνει ίσως μέχρι 10-12 Οκτωβρίου.

κενά Β/θμιας

Η ολοκλήρωση του Σεπτεμβρίου βρίσκει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με πολλά και σοβαρά κενά (πάνω από 8000 σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης) και με την ολοένα και αυξανόμενη εξάπλωση της Πανδημίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Σχεδόν 120 τμήματα και σχολικές μονάδες έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας! Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι σε κατάληψη με κύρια αιτήματα για τα μορφωτικά και υγειονομικά δικαιώματα των μαθητών/τριων μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  17 Μαίου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ξεκινάνε με self tests και οι εκπαιδευτικοί των ΚΞΓ, φροντιστηρίων

Σχετικά με την κάλυψη των σοβαρών κενών, τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί από το Υπουργείο η επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης! Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη αναμένεται η Γ΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις για τις “σωτήριες” τρίμηνες συμβάσεις!

Η τελευταία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών -που πετσοκόβει την ένταξη εκπαιδευτικών στις άδειες ειδικού σκοπού- και η αναμονή της έκδοσης εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας στέλνει πιο πίσω τις προσλήψεις αυτές. Με την εξέλιξη αυτή οι εκπαιδευτικοί που ήταν στα όρια των επικείμενων προσλήψεων θα ξέρουν με ποια σχέση εργασίας θα απασχοληθούν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς!

28/9/2020
Νεκτάριος Κορδής
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

Πηγή: www.especial.gr / Ν. Κορδής

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ