Ζαχαράκη – Θα κλείσουν και άλλα σχολεία μετά από εισήγηση του ΕΟΔΥ. Κανονικά οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

6594
4.6
(5)

Στην εκπομπή «Τώρα… ο, τι συμβαίνει» του OPEN έδωσε συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό.

H υφυπουργός δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες υγιεινής προς τις εκπαιδευτικές διευθύνσεις.

Το κλείσιμο των σχολείων προκρίθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει φόβος για την εξάπλωση του ιου, με την προσθήκη της Ζακύνθου, της Ηλείας και της Αχαΐας.

Η σκέψη για συνολική αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η Σ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το υπουργείο εναρμονίζεται με τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων και ειδικών.

Σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης της λίστας των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά, η υφυπουργός δήλωσε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Η υφυπουργός επιβεβαίωσε πως το υπουργείο εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με τη χρήση τεχνολογίας, ενώ έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, ενώ τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπαγορεύουν την ανάγκη επέκτασης του διδακτικού έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εκπαιδευτικός «έφυγε» σε ηλικία 56 ετών από κοροναϊό. Ήταν φιλόλογος σε σχολείο της Λάρισας

Η Σ. Ζαχαράκη υπενθύμισε πως οι απουσίες θα υπολογίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται, ενώ οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.6 / 5. Αριθμός ψήφων: 5

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ