Ζαχαράκη για μόνιμους διορισμούς – “Το παιδί θα συνεχίσει με τον ίδιο εκπαιδευτικό μες στη χρονιά, με τους αναπληρωτές καθηγητές”

3609
0
()

Σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε εκ νέου στις προσλήψεις στην ειδική αγωγή και είναι γεγονός ότι η απάντηση περιέπλεξε τα πράγματα…

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο άσυλο, εδώ η απάντηση ήταν περισσότερο σαφής.

Δείτε αναλυτικά

“Δεν μπορούν να αλλάζουν αναπληρωτές κάθε έξι μήνες”

είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και η κ. Ζαχαράκη συμφώνησε.

Πως θα λύσει το πρόβλημα αν δεν γίνουν οι προσλήψεις;

…μα με αναπληρωτές φυσικά!

Ρωτήθηκε η Σ. Ζαχαράκη τι θα γίνει με την προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Εύκολα επέρριψε τις ευθύνες για ολιγωρία στην προηγούμενη κυβέρνηση και, διαβεβαιώνοντας για τη δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη, παρέπεμψε το θέμα στις ελληνικές καλένδες…

“Δεν μπορούν να αλλάζουν αναπληρωτές κάθε έξι μήνες” είπε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ για να λάβει από τη υφυπουργό Παιδείας την απάντηση:

“Συμφωνώ.

Πώς το αποτρέπουμε αυτό;

“Πρώτα απ’ όλα με το να προχωρήσουν οι διορισμοί, αλλά και πείτε ότι ο διορισμός καθυστερεί και έρχεται στον καθηγητή μέσα στη χρονιά. Το παιδί θα συνεχίσει με τον ίδιο εκπαιδευτικό μες στη χρονιά, με τους αναπληρωτές καθηγητές αυτή τη φορά”…

Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία το "αντίδοτο" για την σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση ανηλίκων

“Πολύ σωστό αυτό” χειροκρότησε ο αντικειμενικός δημοσιογράφος την εικοτολογία και όλα μέλι – γάλα.

Η κατά την προεκλογική περίοδο λαλίστατη Σοφία Ζαχαράκη όταν κλήθηκε να απαντήσει ως υφυπουργός Παιδείας, πλέον (την Τρίτη στο ΣΚΑΙ) πως περιμένει η κυβέρνηση ότι θα λειτουργήσει σήμερα το μέτρο της κατάργησης του ασύλου που είχε εφαρμοστεί και με το νόμο Διαμαντοπούλου χωρίς όμως αποτελέσματα.

Εκτός από μια γενικόλογη απάντηση διανθισμένη με ευχολόγια η κ. Ζαχαράκη μίλησε για “θερμή υποδοχή” του μέτρου αυτού.

«Κάποια στιγμή τραβάς και μια γραμμή με το παρελθόν. Εδώ δεν έχει να κάνει μόνο με το άσυλο, την οικονομία, τις επενδύσεις.

Ο κόσμος και η κοινωνία είναι ακόμα πιο ώριμη αυτή τη στιγμή μετά από μια ταλαιπωρία πολλών ετών, να συζητήσουν για μια νέα αρχή και όσο και αν σας ακούγεται αυτό θεωρητικό δεν είναι, πάρα πολλοί άνθρωποι εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας της φοιτητικής κοινότητας, του διοικητικού προσωπικού που είναι αυτοί που θα απολαύσουν τα οφέλη μιας πιο ομαλής καθημερινότητας μέσα στο Πανεπιστήμιο για αυτούς ενεργούμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά επιδιώκει το υπουργείο θα φέρει η αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών

Επανέλαβε ότι υπάρχει «θερμή υποδοχή» του μέτρου και ούτε «είδε», ούτε άκουσε για μια πολυπληθής φοιτητική διαδήλωση κατά της κατάργησής του που έγινε μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Μετά την επιλεκτική μνήμη ήρθε και η επιλεκτική όραση. Κραδαίνοντας αυτάρεσκα ως σκήπτρο το ποσοστό των εκλογών η κυβέρνηση θεωρεί ότι δικαιούται να περνάει τα πάντα αδιαμαρτύρητα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ