Ζαχαράκη για απουσίες μαθητών λόγω κοροναϊού, επέκταση σχολικής χρονιάς και παρέλαση 25ης Μαρτίου

1829
2.5
(2)

Για το τι θα γίνεται με το θέμα των απουσιών παιδιών που είναι σε κατ οίκον περιορισμό λόγω κορονοϊού, για το τι θα γίνει με τις παρελάσεις και τις σχολικές γιορτές αλλά και για το αν θα επεκταθεί η σχολική χρονιά, μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Αναφορικά με τις απουσίες, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι έχει ήδη σταλεί εγκύκλιος για ρύθμιση των απουσιών βάση της οποίας οι απουσίες καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται, προσθέτοντας ότι επειδή είναι μία δυναμική κατάσταση, όποιο στοιχείο και να προκύπτει το υπουργείο θα φροντίσει ώστε να καλυφθεί.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί η σχολική χρονιά, η κ. Ζαχαράκη απάντησε πως με τα παρόντα στοιχεία και με τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όπως είπε, καλύπτεται και με την αξιοποίηση των μέτρων που ήδη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπως η αξιοποίηση περιπάτων, κάποιων ημερών που θα μπορούσε να γίνει γιορτή, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέρες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, σημείωσε η κ. Ζαχαράκη και μπορεί να γίνει και από το σύλλογο διδασκόντων μία αναδιατύπωση του προγράμματος. Παρόλα αυτά το υπουργείο Παιδείας κάνει όλα τα σενάρια είπε η κ. Ζαχαράκη σε περίπτωση της χρήσης περισσότερων ημερών από τα σχολεία για αναβολή λειτουργίας και έχουν συζητηθεί όλες οι πιθανότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έτσι θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες από Σάββατο 8 Μαίου

Για το θέμα των παρελάσεων, η υφυπουργός Παιδείας είπε πως ακόμα δεν υπάρχει απόφαση, όπως επίσης και για τις γιορτές, καθώς εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία αλλάζουν και σε όλο τον κόσμο υπάρχει μία κλιμάκωση μέτρων ανάλογα και με τα κρούσματα και ανάλογα με την επιδείνωση ή όχι του ιού

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 2.5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ