Ζαρντινιέρες απέκτησε ο “Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας”. Σε λίγες ημέρες τοποθετούνται τα παγκάκια (φωτο)

100
0
()

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο στην οδό Πανεπιστημίου παρά τις ενστάσεις και τις αντιδράσεις των οδηγών αλλά και το μποτιλιάρισμα που διαπιστώθηκε στο οδικό δίκτυο.

Το πρωί της Παρασκευής τοποθετήθηκαν οι νέες ζαρντινιέρες στο οδόστρωμα ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν και τα καινούργια παγκάκια

Τα έργα θα συνεχιστούν με την πλατεία Συντάγματος, καθώς από τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου τα συνεργεία του Δήμου θα πιάσουν δουλειά προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές και να απελευθερώνουν περισσότερο δημόσιο χώρο στην κάτω πλευρά της πλατείας.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων.

Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μία δόση μόνο εμβολίου είναι αρκετή για όσους έχουν ήδη νοσήσει. Παρέμβαση εισαγγελέα για εμβολιασμούς εκτός σειράς

Πάντως, μιλώντας για τα παρατράγουδα του Μεγάλου Περιπάτου και τη χαοτική εικόνα της Δευτέρας, ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ η οποία εκπόνησε τη μελέτη παρεμβάσεων/επιπτώσεων, καθηγητής Γιώργος Γιαννής δήλωσε ότι στην πραγματικότητα, η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι είχαν δείξει οι προσομοιώσεις.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννής είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «οι μετρήσεις που κάναμε τη Δευτέρα, μας έδειξαν ότι ενώ είχαμε πει πως από η διέλευση από την Πανεπιστημίου θα αυξανόταν από τα 2’30» στα 5′, εν τέλει είχαμε 4,8 λεπτά. Το είχαμε προβλέψει αυτό. Και μιλάμε για καθυστέρηση 2 λεπτών και κάτι καθυστέρηση, αυτό είναι όλο κι όλο».

peripatos2

Οι συγκοινωνιολόγοι διαπιστώνουν βελτίωση από μέρα σε μέρα, καθώς, έστω και με πολύ αργό ρυθμό, οι μεταφορικές συνήθειες οδηγούνται σε αναγκαστική τροποποίηση.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έως και τη Δευτέρα η πληρωμή τελών κυκλοφορίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ