Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Νηπιαγωγείου

6038
4.9
(82)

Η Ένωση Νηπιαγωγών ετοίμασε μια επιστολή προς τους γοενίς,μετα την ευρύτατη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Νηπιαγωγών.

Επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών Νηπιαγωγείου

Αγαπητοί γονείς

Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας ενημερώσουμε για κάποιες σημαντικές αλλαγές που προωθούνται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του σχετικού Πολυνομοσχεδίου και αφορούν το δημόσιο Νηπιαγωγείο.

1. Αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα στους 16 μαθητές και ο μέγιστος στους 26 μαθητές. Αυτό πρακτικά θα οδηγήσει σε συνενώσεις τμημάτων και σε κλείσιμο πολλών σχολικών μονάδων της χώρας μας. Είναι προφανές ότι αυτό συνεπάγεται την υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ενώ, παράλληλα, επιδεινώνει τις υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας του σχολείου και δυσκολεύει σημαντικά την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Οφείλουμε, επίσης, να επισημάνουμε πως πολλά δημόσια Νηπιαγωγεία στεγάζονται σε χώρους που είναι ήδη προβληματικοί για την ασφάλεια μαθητών.

2. Επιχειρείται, με ψευδεπίγραφο τρόπο, να δοθεί η εντύπωση στους γονείς για «εμπλουτισμό» του προγράμματος του Νηπιαγωγείου με την προσθήκη εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει διότι βασικός στόχος της διετούς φοίτησης στην Προσχολική Εκπαίδευση είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων αναδυόμενου γραμματισμού, που θέτει τις βάσεις για τη μετέπειτα συστηματική διδασκαλία της γλώσσας (και της δεύτερης ξένης γλώσσας) στο Δημοτικό Σχολείο. Στο Νηπιαγωγείο γίνεται η ανίχνευση και διερεύνηση πιθανών μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων ομιλίας με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπισής τους. Αυτό που, κατά τη γνώμη μας, έχει ανάγκη το δημόσιο Νηπιαγωγείο είναι Νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγους και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, τραπεζοκόμους).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  8,5 βαθμό θα πρέπει να βγάλουν οι υποψήφιοι Πανελλαδικών. "Εκκαθάριση" στους αιώνιους φοιτητές. Άοπλοι οι φύλακες

Με την ευκαιρία, εκτιμούμε ότι πρέπει να σας ενημερώσουμε σχετικά με ρύθμιση που νομοθετήθηκε ήδη από το Υπουργείο Παιδείας, με αιφνιδιαστικό τρόπο και πρόκειται να εφαρμοστεί. Με επίκληση των ειδικών συνθηκών και δυσκολιών παρακολούθησης των μαθημάτων από το σύνολο των μαθητών σε περιόδους όπως της πανδημίας που διερχόμαστε, το Υπουργείο Παιδείας επιβάλλει την εγκατάσταση συστημάτων ήχου και εικόνας μέσα στη σχολική αίθουσα, όπου θα καταγράφεται και θα μεταδίδεται το σε εξέλιξη μάθημα. Η δημοσιότητα αυτή εκθέτει σε προφανείς και πολλαπλούς κινδύνους τα ευαίσθητα δεδομένα των μαθητών.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επεξήγηση και επιπλέον πληροφορία. Με γνώμονα το κοινό ενδιαφέρον μας για ένα καλύτερο δημόσιο Νηπιαγωγείο, σας καλούμε να σταθείτε έμπρακτα στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Με εκτίμηση
Οι Νηπιαγωγοί

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.9 / 5. Αριθμός ψήφων: 82

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ