Επιδημιολογικοί οι λόγοι που θα γίνουν τα rapid tests στα σχολεία

284
1
(1)

Επιδημιολογικοί οι λόγοι που θα γίνουν τα rapid tests στα σχολεία

Πέτσας-τεστ κορονοϊού σε μαθητές

Στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κο Στέλιο Πέτσα, είχαμε και αναφορά εκ μέρους του για τα προαναγγελθέντα τεστ σε μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων.

Ερώτηση δημοσιογράφου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιος είναι ο προγραμματισμός για τα προληπτικά τεστ που έχουν προαναγγελθεί σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, πότε και με ποιο τρόπο θα γίνουν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε:

Είναι ένα ζήτημα αυτό που μας απασχολεί σε σχέση με το άνοιγμα των συγκεκριμένων τομέων της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Τα σχολεία έχουμε πει πως πιθανότατα θα είναι από τα πρώτα τα οποία θα ανοίξουν, επομένως θα πληροφορηθείτε άμεσα τις επόμενες ημέρες ποιος είναι αυτός ο σχεδιασμός.

Ακολούθως, λίγο μετά, ο κος Πέτσας επανήλθε επί του θέματος και τόνισε:

Αυτή η ανησυχία που υπάρχει πολλές φορές από γονείς ή από τους εκπαιδευτικούς μας έχει να κάνει γενικότερα με το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα που είναι υψηλό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν έχει να κάνει με τα σχολεία μας. Τα σχολεία μας έχουν δείξει πως έχουν ένα πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, δεν υπάρχει μετάδοση ή υπερμετάδοση μεταξύ των μαθητών, αλλά κυρίως έρχεται ο ιός από έξω προς το σχολείο στις λίγες περιπτώσεις που είδαμε να υπάρχουν στο προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τέλος στην απλή αναλογική στους ΟΤΑ

Αρα αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στους μαθητές μας, αυτό θα κληθούμε να εξετάσουμε με τα τεστ τα οποία θα κάνουμε πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Πηγή: www.especial.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ