Εν αναμονή Α φάσης προσλήψεων αναπληρωτών. Άνοιξε η εφαρμογή ψηφιακών συμβάσεων για τη σύμβαση σας

5825
5
(2)

Σήμερα Τρίτη ή αύριο Τετάρτη αναμένεται να «τρέξει» η Α’ φάση των προσλήψεων αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2021-2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, καθώς και εκτιμήσεις του Τάκη Ρουμπή, τέως αιρετού του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας, ζητούμενο παραμένει το πόσα από τα κενά που έχουν δοθεί από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης θα καλύψει τελικά η πρώτη αυτή φάση.

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τα κενά

Την ίδια ώρα, σωματεία και συλλογικότητες εκπαιδευτικών καλούν τις διευθύνσεις να μην δημοσιεύσουν τα κενά των παράλληλων στηρίξεων, ΕΒΠ και σχολικών νοσηλευτών βάζοντας κόφτη και ορίζοντας ότι σε κάθε σχολείο θα υπάρχουν μόνο 2 εργαζόμενοι παράλληλων στηρίξεων, ομαδοποιώντας επιπλέον τις ανάγκες σε σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ!

Για το θέμα έχει ξεκινήσει σημαντική αντίδραση από εκπαιδευτικές ενώσεις και προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου:

«Αντί να αναλάβουν την ευθύνη τους και να καλύψουν το σύνολο των αναγκών των μαθητών με την πλήρη στελέχωση των σχολείων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για άλλη μια φορά επιδιώκουν να ρίξουν το βάρος της στήριξης των μαθητών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, η οποία θα αναγκαστεί και πάλι να καταφύγει στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης, αφού μειώνουν στο μισό τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», μεταξύ άλλων συλλόγων.

Ακόμα, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Αυγούστου στο υπουργείο Παιδείας στις 10:30, με αίτημα την κάλυψη όλων των αναγκών με όλους τους αναπληρωτές στην πρώτη φάση καλεί ο ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου».

Επιπλέον, οι ΣΕΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 12 στη ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Σπάει» στα δύο η Α’ Φάση;

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ, οι προσλήψεις στην παράλληλη θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Κατά την εκτίμηση του ΠΑΣΑΔ, η Α’ Φάση θα «σπάσει» στα δύο, όπως και πέρυσι, καθώς «δε θα δοθούν όλα τα υπάρχοντα κενά».

«Το εκτιμώμενο κομμένο 30% των κενών αναγκαστικά θα πάει στη δεύτερη φάση, που θα ακολουθήσει λίγες μέρες μετά και που πιθανόν θα περιλαμβάνει και τα ΖΕΠ», επισημαίνεται σχετικά.

Την ίδια μέρα «τρέχει» το σύστημα για εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ

Ακόμα, την ίδια μέρα αναμένεται να «τρέξει» το σύστημα για εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έβρος - Τουρκικά ΜΜΕ "βαφτίζουν" ελληνικά χωριά "τουρκικά" και παραπονιούνται για στρατιωτικοποίηση

Σύμφωνα με ενημέρωση των τ. αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια, η παράταση που δόθηκε στα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις δηλώσεις περιοχών, δεν θα επηρεάσει το σχεδιασμό των προσλήψεων αναπληρωτών Α’ φάσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί, πιθανόν, στις 25 Αυγούστου 2021.

Επιπλέον, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ να προηγηθούν των εκπαιδευτικών όταν το σύστημα θα «τρέξει».

Εν αναμονή των ανακοινώσεων, το alfavita.gr υπενθυμίζει τις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν οι αντίστοιχες προσλήψεις τα δύο προηγούμενα έτη.

Πέρυσι, η Α φάση είχε ανακοινωθεί στις 25 Αυγούστου, ενώ το 2019 φτάσαμε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Παρατηρεί κανείς ακόμα ότι το 2019 έφτασε Νοέμβριος και χρειάστηκε τέταρτη φάση για να καλυφθούν τα πολλά κενά στα σχολεία, ενώ το 2020 η διαδικασία ολοκληρώθηκε αρχές Οκτωβρίου, σε τρεις φάσεις.

Πότε έγιναν τα προηγούμενα χρόνια οι φάσεις προσλήψεων

Α’ φάση 2019: 5/9

Α’ φάση 2020: 25/8

Β’ φάση 2019: 28/9

Β’ φάση 2020: 21/9

Γ’ φάση 2019: 11/10

Γ’ φάση 2020: 6/10

Δ’ φάση 2019: 6/11

Όσον αφορά τις εφετινές προσλήψεις, σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ, οι προσλήψεις στην παράλληλη θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Σε λειτουργία βρίσκεται η εφαρμογή https://anaplirotes.gov.gr/ της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της οποίας θα υπογραφούν οι ψηφιακές συμβάσεις με το Υπουργείο Παιδείας και θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας των  αναπληρωτών, η ανακοίνωση προσλήψεων των οποίων αναμένεται τις επόμενες ώρες ή αύριο.

Για την είσοδο στο σύστημα πρέπει να επιλέξετε το κουμπί «Είσοδος» ώστε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αποδοχής για τη σύμβαση που σας αφορά. Το πρώτο βήμα είναι η ταυτοποίηση μέσω Taxisnet.

1.jpg
Υπενθυμίζεται ότι η νέα διαδικασία σύναψης ψηφιακών συμβάσεων, προβλέπει ότι κατά την ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών ή των ωρομισθίων συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Αναπληρωτές» (anaplirotes.gov.gr) της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Ψ.Π. – gov.gr), σύμφωνα με το Κεφάλαιο ΣΤ’ του Μέρους Α’ του ν. 4727/2020 (Α’ 184), είτε εγγράφως με ιδιόχειρη υπογραφή των συμβαλλομένων σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ιδίως σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου μεταξύ των αναπληρωτών ή των ωρομισθίων και του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία αναπτύσσει τα αποτελέσματά της από την κατάρτισή της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά του 49χρονου γυναικοκτόνου

Κατά την κατάρτιση της σύμβασης εργασίας του προηγουμένου εδαφίου το Ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπείται για τις σχολικές μονάδες από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και για τα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) και ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η σχολική μονάδα/εκπαιδευτική δομή ανάληψης υπηρεσίας. Οι συμβάσεις που συνάπτονται μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της παρούσας φέρουν την προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δικαιολογητικά πρόσληψης αναπληρωτών

Τα δικαιολογητικά πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών – ΕΕΠ -ΕΒΠ, σύμφωνα με ανάρτηση του Αντώνη Παντελάκη είναι:

Κατά την εμφάνισή τους για ανάληψη υπηρεσίας οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταθέτουν, πέραν των πιστοποιητικών ταυτοποίησής τους:

αα) Αντίγραφα των δικαιολογητικών των τυπικών προσόντων ένταξης στον κλάδο.

ββ1) Γνωμάτευση παθολόγου ή γενικού ιατρού, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα και

ββ2) γνωμάτευση ψυχιάτρου, είτε του δημοσίου είτε ιδιώτη, η οποία να πιστοποιεί την υγεία του εκπαιδευτικού και την ικανότητα να ασκήσει διδακτικά καθήκοντα ή του μέλους Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να ασκήσει υποστηρικτικά καθήκοντα αντίστοιχα.

γγ) Υπεύθυνη δήλωση περί:

γγ1) μη άσκησης ποινικής δίωξης ή καταδίκης για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,

γγ2) μη ύπαρξης στο πρόσωπό τους των κωλυμάτων των άρθρων 8 (*) και 9 (**) του ν. 3528/2007,

γγ3) μη άσκησης εμπορίας κατ’ επάγγελμα.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιπρόσθετα των ανωτέρω δικαιολογητικών που κατατίθενται από τον ίδιο τον αναπληρωτή, οφείλει να αναζητήσει αυτεπάγγελτα για τους προσληφθέντες αρμοδιότητάς της:

αα) αντίγραφο ποινικού μητρώου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν εμπίπτουν στα αναφερόμενα κωλύματα του άρθρου 8 του ν. 3528/2007,

ββ) από τα στοιχεία που τηρούνται στο Μητρώο Απογραφής Ελληνικού Δημοσίου ότι δεν εμπίπτουν στα αναφερόμενα κωλύματα του άρθρου 9 του ν. 3528/2007 και

γγ) (για τους άρρενες εκπαιδευτικούς) πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης, από το οποίο να προκύπτει ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές κατά την ημερομηνία πρόσληψης.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ