Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία στο Κορωπί και σε Σπάτα Αρτέμιδα

25
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται από την Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής για 54 Δήμους, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την απόφαση ένταξης του Δήμου Κρωπίας στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτιρίων, σε σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας όπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Το έργο αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας 5 κτιρίων εντός 4 δημοτικών σχολείων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 693.620 ευρώ, εκ των οποίων τα 360.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα εξής σχολεία : 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο. Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, ενεργειακή αναβάθμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, θερμομόνωση στο κτιριακό κέλυφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πάνω από 1 δισεκατομμύριο μαθητές έχουν διακόψει μαθήματα λόγω της πανδημίας

Την απόφαση για την ένταξη του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολικών κτιρίων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής και αφορά 54 Δήμους.

Στη σχετική συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με το Δήμαρχο Δ. Μάρκου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Το έργο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας 3 σχολικών κτηρίων του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας, είναι συνολικού προϋπολογισμού 812.895 ευρώ, εκ των οποίων τα 360.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στα εξής σχολεία: Γυμνάσιο Σπάτων, 1ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας, και 5ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδας.

Πως θα επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων

Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση δώματος και οροφής, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά LED, εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, πλήρης αναβάθμιση λεβητοστασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τέσσερις θάνατοι από πνιγμό μέσα σε λίγες ώρες. Ένας από αυτούς στη Βραυρώνα

Οι θερμομονωτικές και οπτικές ιδιότητες των νέων κουφωμάτων αλλά και η βελτιωμένη αεροστεγανότητα και ηχομόνωση θα συμβάλει στη μείωση των απωλειών και στη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών γενικότερα. Ειδικότερα με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας κατά 618.000 kWh/yr και μείωση των εκπομπών CO2 κατά 223tn/yr. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φεβρουάριο του 2022.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ