“Είσοδος” 20 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και στα Εξωτερικά Ιατρεία για τουρίστες που χρησιμοποιούν τις δομές υγείας

850
0
()

Τέλος στις δωρεάν υπηρεσίες στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους τουρίστες και γενικότερα τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας, βάζει το υπουργείο Υγείας, με διάταξη που προώθησε στο νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), το οποίο υπερψηφίστηκε την Πέμπτη από τη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, οι επισκέπτες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν μόνο για τις νοσηλείες και τις εξετάσεις τους, ενώ από εδώ και στο εξής, με τη νέα διάταξη θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισιτήριο 20 ευρώ στα Κέντρα Υγείας, στα Περιφερειακά Ιατρεία, στα Εξωτερικά Ιατρεία των νοσοκομείων, αλλά και σε άλλες δομές επείγουσας ιατρικής.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει με τη συγκεκριμένη τροπολογία να συγκεντρώσει σημαντικά κονδύλια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα οποία θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας.

Η διάταξη προβλέπει την επέκταση Νόμου του 2017, που περιέγραφε αποζημίωση μόνο για τα νοσοκομεία από τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας… «σε όλες τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό». Όπως προβλέπει η τροπολογία, «καθιερώνεται η ελάχιστη αποζημίωση του δημόσιου συστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μη μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος σε δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσες ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή κέντρα υγείας υγειονομικών περιφερειών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στάση αναμονής τηρούν οι γονείς για το φοιτητικό σπίτι. Παγωμένη ακόμα η αγορά πολλά τα διαθέσιμα σπίτια

Η εν λόγω διάταξη δεν επηρεάζει τις πρόσθετες παροχές ασθένειας σε είδος όπως εξετάσεις αίματος, απεικονιστικές κ.λπ., οι οποίες θα συνεχίσουν να κοστολογούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και διαδικασίες.

protothema.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή στο κέντρο υγείας του Πορτο Ράφτη οπου οι λάθος διάγνωσεις και το ξεφορτωμα επιγωντων περιστατικων σε εφημερευοντα, για την αποφυγή ευθυνων είναι καθημερινότητα οι τουρίστες θα πληρώσουν και το 20 για τα αυτονόητα. Μάλλον θα χρησιμοποιηθούν για τη συμπλήρωση περισσοτερων αποφευγματων στους τοίχους. ..

    • Επειδή μιλάτε για λάθος διαγνώσεις και ξεφόρτωμα επειγόντων καλό θα είναι να το δικαιολογήσετε. Κ.Υ. Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχει. Είναι Κ.Υ. Μαρκοπούλου. Η δουλειά του Κ.Υ. είναι πρωτοβάθμια περίθαλψη και διαλογή περιστατικών που θα πάνε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο δεν είναι ξεφόρτωμα είναι επιλογή για την καλύτερη περίθαλψη του περιστατικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ