
Σε νέα φάση έχουν μπει οι σχέσεις Αθήνας – Τρίπολης, μετά και το δεύτερο τουρκολιβυκό μνημόνιο για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο. Με την κυβέρνηση του Αμπντελχαμίντ Ντμπέιμπα να διαρρηγνύει και επισήμως τις σχέσεις της με την Αθήνα.
Τόσο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και η ΕΕ και σειρά χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία κ.ά., καταδίκασαν την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας τονίζοντας ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει δικαίωμα να συνάπτει έγκυρες διεθνείς συμφωνίες, με βάση και τον Οδικό Χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) του 2020.
Η υπογραφή του εν λόγω μνημονίου άλλωστε ήταν αυτή που οδήγησε τον Νίκο Δένδια να απογειωθεί χωρίς να κατεβάσει καν τη σκάλα του αεροπλάνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λιβύη, από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, προκειμένου να αποφύγει την ομόλογό του Νάιλα Μανγκούς. Μια κίνηση που έχει ανοίξει έναν κύκλο κριτικής και για αρκετούς ήταν και το αποφασιστικό χτύπημα από την πλευρά της Αθήνας στις σχέσεις της με την κυβέρνηση της Τρίπολης.
Τουρκικές πηγές αναφερόμενες στο ενδεχόμενο έναρξης ερευνών για υδρογονάνθρακες νότια και δυτικά της Κρήτης, πριν από μερικούς μήνες, και στο ενδεχόμενο να υπάρξει αντίδραση της Άγκυρας, σημείωναν ότι αυτό δεν είναι δυνατό αφού η Τουρκία δεν έχει δικαιοδοσία στις εν λόγω περιοχές. Δεν απέκλειαν ωστόσο την πιθανότητα να υπάρξει μια αντίδραση από την πλευρά της Τρίπολης, κλείνοντας το μάτι για εξελίξεις, εφόσον η Αγκυρα θεωρήσει ότι τις έχει ανάγκη.
Οι έρευνες της ExxonMobil μετά τη «μάχη» Δένδια – Μανγκούς στην Τρίπολη ήταν αναμενόμενο ότι θα βρίσκονταν με κάποιον τρόπο στο επίκεντρο της αντίδρασης της κυβέρνησης της Λιβύης, χωρίς να αποκλείεται και η τουρκική ενθάρρυνση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προειδοποίηση της Τρίπολης στην Αθήνα τη Δευτέρα, ότι η Λιβύη θα αντιδράσει με διπλωματικά και νομικά μέσα στην προσπάθεια της Αθήνας να εκμεταλλευθεί τη λιβυκή κρίση με στόχο την επιβολή «τετελεσμένων για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων» συνάπτοντας συμβόλαια για έρευνες υδρογονανθράκων σε «διαφιλονικούμενη περιοχή».
Ακόμα και αν το ΥΠΕΞ απάντησε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τη Λιβύη, αλλά με την εκλεγμένη κυβέρνηση που θα έχει αυτή την εξουσιοδότηση, το ερώτημα είναι αν το Μέγαρο Μαξίμου συμμερίζεται τη συγκεκριμένη θέση. Ή αν υπήρχε βούληση διάνοιξης ενός διαύλου επικοινωνίας, η οποία πλέον έχει τορπιλιστεί.
Ερώτημα παραμένει επίσης εάν οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν μια διαμεσολάβηση μεταξύ της Αθήνας και της παρούσας κυβέρνησης της Λιβύης, στα πρότυπα της διαμεσολάβησής τους μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ. Αναζητώντας ίσως και την ευκαιρία για την απεξάρτηση της Τρίπολης από την Αγκυρα. Ενώ έχουν ήδη στείλει ένα σαφές μήνυμα με τις έρευνες της ExxonMobil νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου, με την παρουσία της εν λόγω εταιρείας εκεί να μην αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων ή απειλών επί του πεδίου.
Απειλές και από Ακάρ
Σε νέες απειλές απέναντι στην Ελλάδα προχώρησε ο τούρκος ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κάλεσε ορισμένους πολιτικούς και στρατιωτικούς να «ξυπνήσουν από το όνειρο» («Χουριέτ»). Κάλεσε για μία ακόμα φορά την Αθήνα σε «διάλογο» με τουρκικούς όρους φυσικά και επανέλαβε την πρόσκληση που έχει απευθύνει στον ΥΕΘΑ, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να επισκεφθεί την Τουρκία, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν απειλεί καμία χώρα, αλλά δεν προτίθεται και να ενδώσει σε απειλές.
Στις προσπάθειες της δημιουργίας βάσης UAV στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου και ναυτικής βάσης στην περιοχή της Αμμoχώστου στα Κατεχόμενα αναφέρθηκε την ίδια στιγμή ο Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα δύο έργα στέλνουν μήνυμα σε Βρυξέλλες και Αθήνα.
Καταγγελίες Τσαβούσογλου
Συνάντηση με μέλη του «Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» είχε στην Άγκυρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταγγέλλοντας εκ νέου την Αθήνα για παραβίαση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στην Θράκη… Αντί να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να βάλει τάξη στα του οίκου της και να εφαρμόσει πολιτικές, οι οποίες θα δώσουν ξανά πνοή και δυναμισμό στην εκεί ελληνική μειονότητα», ήταν η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στη νέα πρόκληση.
Προκλητικές δηλώσεις Οκτάι
Προκαλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος: «Δεν δεχόμαστε απειλές, δεν υποτασσόμαστε, δεν υπακούμε»
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε υποδέχτηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας από την Ελλάδα, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας και πάλι.
«Θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε μαζί σας, ότι είμαστε ένα και μαζί, ότι αυτή η ενότητα και η αλληλεγγύη δεν μπορεί να διαρραγεί εξαιτίας κανενός και με κανέναν τρόπο, σε καμία στιγμή Αντιθέτως, θα θέλαμε να εκφράσουμε σε όλο τον κόσμο ότι, όποια πίεση και αν ασκείται, θα συνεχίσει να αυξάνεται η συμβολή και η υποστήριξή μας προς εσάς και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Ως τουρκικό έθνος, έχουμε μια ιδιαιτερότητα, δεν δεχόμαστε απειλές. Δεν υποτασσόμαστε στην τυραννία. Και δεν υπακούμε σε κανέναν. Με άλλα λόγια, έχουμε μόνο μια ζωή κι αν χρειαστεί θα τη δώσουμε κι αυτή, αλλά θα πάρουμε και αυτό που μας αξίζει. Με άλλα λόγια, δεν ζητιανεύουμε τίποτα από κανέναν για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Το εκμεταλλευόμαστε αυτό το δικαίωμα στο έπακρο», είπε.
Στη συνάντηση στο προεδρικό συγκρότημα, ο Οκτάι δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή που φιλοξενεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και είπε ότι είναι πολύ κοντά με τους «Τούρκους» της Θράκης τόσο γεωγραφικά όσο και ψυχικά.
Ο Φουάτ Οκτάι τόνισε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και το τουρκικό έθνος ακούν πάντα τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ενδιαφέρονται.
«Παρά τις συμφωνίες, παρά τα δικαιώματα που δόθηκαν, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, ήμουν εξαιρετικά ευτυχής που συναντήθηκα με τους αδελφούς και τις αδελφές μας σε μια γεωγραφία, όπου αυτά τα δικαιώματα, αυτές οι υποσχέσεις, τα κείμενα αυτών των συμφωνιών δεν εφαρμόζονται μονομερώς, απορρίπτονται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και όλα αυτά τα δικαιώματα παραβιάζονται σχεδόν κατάφωρα και ο κόσμος κάνει τα στραβά μάτια», τόνισε.
«Η Ελλάδα προσφεύγει σε πολιτικές αφομοίωσης»
Από το πλευρά του ο λεγόμενος «μουφτής» της Κομοτηνής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Ιμπραχίμ Σερίφ, είπε ότι, παρά το γεγονός ότι θεωρείται το λίκνο της δημοκρατίας η Ελλάδα έχει επιταχύνει τις πολιτικές αφομοίωσης κατά των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης.
Τόνισε ότι η Ελλάδα παρεμβαίνει στην άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων από τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης, ακόμη και στη γλώσσα των κηρυγμάτων στα τζαμιά.
Ο Σερίφ δήλωσε επίσης στον Τούρκο αντιπρόεδρο ότι ο αριθμός των «τουρκικών» σχολείων μειώνεται μέρα με τη μέρα, τα παιδιά των τουρκικών οικογενειών καταπιέζονται από τις ελληνικές αρχές να τα στείλουν στα ελληνικά σχολεία και συνεχίζονται οι προγραμματισμένες και συστηματικές πιέσεις σε οικονομικό, εμπορικό και νομικό επίπεδο.
Στη συνάντηση, εκτός από τον Σερίφ, συμμετείχαν ο «μουφτής» Ξάνθης Μουσταφά Τραμπά, η πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης για την Ισότητα της Φιλίας (DEB), Τσιγντέμ Ασάφογλου, και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Απαλλαγή από τον Μενέντεζ βλέπει η Άγκυρα
Άρθρο στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ στρέφεται σήμερα κατά του γερουσιαστή των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, για το θέμα των F-16, υποστηρίζοντας ότι καταγγελίες για διαφθορά, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πλεονέκτημα για την Τουρκία.
«Πλησιάζουμε σε θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την πώληση και εκσυγχρονισμό F-16 στην Τουρκία. Στην τελευταία στροφή, ο Μενέντεζ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαρτί του βέτο, αλλά αν το αμερικανικό σύστημα είναι πρόθυμο, θα ξεπεραστεί εύκολα το εμπόδιο “Μενέντεζ”.
Ο μεγαλύτερος παράγοντας για την αντι-τουρκική στάση του γεννημένου στην Κούβα Μενέντεζ είναι η επιρροή της συζύγου του που προέρχεται από την αρμενική διασπορά των ΗΠΑ. Η σύζυγος του Μενέντεζ, η οποία αποτελεί πρόβλημα σήμερα, είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας. Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης διεξάγει ολοκληρωμένη έρευνα για τον Μενέντεζ και τη σύζυγό του Nadine Arslanian. Από το 2019, οι ομοσπονδιακοί ερευνητές εξετάζουν, αν η Nadine Arslanian δέχθηκε δώρα ή υπηρεσίες σε αντάλλαγμα των ‘εξυπηρετήσεων’ του Μπομπ Μενέντεζ. Οι εξυπηρετήσεις του Μενέντεζ βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας, όπως προκύπτει από ένα έγγραφο που έλαβε ο Μενέντεζ από μια εταιρεία που εξάγει κρέας στην Αίγυπτο», υποστηρίζει η Μιλιέτ.
«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπομπ Μενέντεζ κατηγορείται για διαφθορά. Το 2015, κατηγορήθηκε επίσης για πολλαπλές κατηγορίες, από τραπεζική απάτη έως δωροδοκία, σε αντάλλαγμα για προνόμια που παρείχε στο γιατρό Salomon Melgen από τη Φλόριντα. Ο γιατρός, ο οποίος δικάστηκε μαζί με τον Μενέντεζ, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέσυρε την υπόθεση εναντίον του Μπομπ Μενέντεζ για διαδικαστικούς λόγους», ισχυρίστηκε.
Μάλιστα ο αρθρογράφος μιλά ακόμη και «παζάρια» που θα μπορούσαν να αποδώσουν με τον γερουσιαστή.
«Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα των παζαριών, ο Μπομπ Μενέντεζ θα μπορούσε να πεισθεί να μην χρησιμοποιήσει το χαρτί του βέτο με αντάλλαγμα να απαλλαγεί από τη νέα έρευνα. Αρκεί ο Λευκός Οίκος να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα του στο θέμα αυτό. Προτείνω στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης να εξετάσει τα έξοδα του Μενέντεζ και της συζύγου του στην Ελλάδα και την Κύπρο. Για παράδειγμα, πόσο καιρό έμεινε ο Μενέντεζ στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα στην Αθήνα; Ποιος χρηματοδότησε το ταξίδι; Ευτυχώς, η Τουρκία έχει έναν βρώμικο εχθρό, οπότε ο Μενέντεζ μπορεί να κάνει φιγούρα αλλά όχι και πολλά άλλα».
Εμμονή φαίνεται πως έχουν πάθει στην Τουρκία με το θέμα της απόκτησης F-16 από τις ΗΠΑ καθώς πιστεύουν πως αν δεν προχωρήσει η πώλησή τους θα μετατοπιστεί η ισορροπία στο Αιγαίο υπέρ της Ελλάδας.
Αναλυτές στην Άγκυρα υποστηρίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία η προμήθεια των F-16 ενώ διατυπώνονται και νέες απειλές κατά της Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αναλυτής Σεντάρ Εργκίν γράφει στη Hurriyet: «Στο μέτωπο με τις ΗΠΑ δεν θα αποτελούσε έκπληξη το γεγονός ότι η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλη κρίση με την αμερικανική κυβέρνηση, ιδίως με το Κογκρέσο, εάν ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Συρία.
Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και το σχέδιο αναβάθμισης 80 F-16, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσει ότι η στρατιωτική ισορροπία στο Αιγαίο δεν θα μετατοπιστεί υπέρ της Ελλάδας» τόνισε για να προσθέσει.
«Τηρώντας την υπόσχεσή της προς την Τουρκία, η αμερικανική κυβέρνηση εξασφάλισε ότι οι επαχθείς όροι σχετικά με τα F-16 στο νομοσχέδιο του εθνικού αμυντικού προϋπολογισμού του 2023 που συζητείται στο Κογκρέσο αφαιρέθηκαν από το κείμενο» αναφέρει.
Ανησυχία στην Τουρκία για τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα
Ο αναλυτής Γκιουνερί Τζιβάογλου από την πλευρά του, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, έγραψε στη Μilliyet: «H Eλλάδα ήδη παραλαμβάνει τα F-16 Βlock 70/72 όπως και τα Rafale.
Πώς ανατράπηκε η ισορροπία στο Αιγαίο – Τα «όπλα» της Αθήνας, η οργή της Αγκυρας
Η Ελλάδα αναβαθμίζει επίσης 83 από τα 122 F-16 της από Block 52 σε Block 70. Δύο από αυτά έχουν ήδη αναχωρήσει για το ελληνικό έδαφος. Έχει επίσης αγοράσει 24 γαλλικά Rafale. Η Ελλάδα θέλει να αυξήσει τον αριθμό τους σε 40. Ενδιαφέρεται επίσης για τα F-35, γνωστά και ως αεροσκάφη stealth».
Νέες απειλές
Την ίδια στιγμή, τουρκικά ΜΜΕ εκτοξεύουν νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι «η Τουρκία προειδοποιεί πως θα κάνει στρατιωτική επέμβαση στα νησιά».
«Αν οι Έλληνες δεν τα αποστρατιωτικοποιήσουν, αυτά θα είναι απειλή για την Τουρκία»
Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών Γενικού Επιτελείου Τουρκίας, Σμαϊλ Χακί Πεκίν, ανέφερε: «Αυτά τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα υπό τον όρο να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Η Ελλάδα κάνει ακριβώς το αντίθετο και στέλνει και εγκαθιστά όπλα, οπλικά συστήματα εκεί.
Ουσιαστικά σπρώχνει και εγκλωβίζει στην Τουρκία στις ακτές της. Αν η Ελλάδα θα ελέγχει το Αιγαίο με αυτόν τον τρόπο, τότε θα ελέγχει την Κύπρο, τις δυτικἐς ακτές της Μικράς Ασίας και τη Θράκη. Αυτό είναι σοβαρό ζήτημα. Γι’ αυτό και η Τουρκία λέει ‘ξέρετε τι πάτε να κάνετε, συμμαζευτείτε αλλιώς θα κάνω την απαραίτητη στρατιωτική επέμβαση».
Αυστηρό μήνυμα από ΗΠΑ σε Τουρκία
Οι τούρκοι αναλυτές πάντως όπως και τα ΜΜΕ της Άγκυρας, δεν κάνουν καμία αναφορά για το αυστηρό μήνυμα που έστειλε το Κογκρέσο των ΗΠΑ για τις τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.
«Πιστεύουμε ότι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων», σημειώνουν οι Αμερικανοί νομοθέτες στο συνοδευτικό επεξηγηματικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού, ο οποίος μόλις εγκριθεί από την ολομέλεια και υπογραφεί από τον Πρόεδρο θα γίνει νόμος του αμερικανικού κράτους.
Νέες απειλές Ερντογάν
Μιλώντας στο φόρουμ της κρατικής τηλεόρασης TRT World, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «δεν προσπεράσαμε ούτε θα προσπεράσουμε όσους υποστήριξαν την Ελλάδα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και ενθάρρυναν τις επιθετικές και προκλητικές πρωτοβουλίες αυτής της χώρας, και δεν θα κάνουμε πίσω», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.
«Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ; Ναι είμαστε μαζί, αλλά εσύ (ΗΠΑ) έρχεσαι, και εξοπλίζεις τα ελληνικά νησιά με όπλα και αεροπλάνα. Εμείς ακόμα δεν έχουμε επιλύσει ένα πρόβλημα με τα F16 μαζί σας. Δεν μπορέσαμε να το λύσουμε παρόλο που το πληρώσαμε», ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη:
«Δεν εγκαταλείπουμε τον διάλογο για να επιλύσουμε το Κυπριακό με νέα και συγκεκριμένα βήματα σε δίκαιο έδαφος».
Νέα υπόθεση νησίδας
Σε έλεγχο που έγινε σήμερα από τις ελληνικές αρχές, δεν εντοπίστηκαν άτομα επάνω στη νησίδα
Για την ύπαρξη περίπου δέκα μεταναστών σε νησίδα του Έβρου ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία από τη ΜΚΟ «Watch the Med».
Οι ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν και προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αμέσως ενημερώθηκαν η ΜΚΟ και η Frontex, ενώ ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών.
Σε έλεγχο που έγινε σήμερα από τις ελληνικές αρχές, δεν εντοπίστηκαν άτομα επάνω στη νησίδα.
Δεν είναι γνωστό, πάντως, εάν έγινε περισυλλογή τους από τις τουρκικές αρχές.
Η ανακοίνωση του υπουργείου
«Η Ελληνική Αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες (8/12/2022) τις πρώτες πρωινές ώρες από την ΜΚΟ «Watch the Med» για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού εξέτασαν τις συντεταγμένες που τους δόθηκαν. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην Ελληνική επικράτεια. Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών».