Δύο νέα κρούσματα ψώρας σε σχολείο. Αυτή τη φορά σε Δημοτικό της Καλαμάτας

671
5
(1)

Δύο κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές του 13ου Δημοτικού Καλαμάτας
Για τον λόγο αυτό ο Δήμος πραγματοποίησε απολυμάνσεις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Παύλος Κλάδης, επιβεβαίωσε τα δύο περιστατικά σε δηλώσεις του στην “Ελευθερία”, λέγοντάς μας ότι τα παιδιά είναι αδελφάκια – ενώ παρέμβαση είπε ότι έγινε και στο σπίτι της οικογένειας, γιατί συμπτώματα παρουσίασαν και η μητέρα με τη γιαγιά.

Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες αυτές έγιναν για την αποφυγή άλλου περιστατικού και όλα αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους, χωρίς να μεταδοθεί ή να εξαπλωθεί η ψώρα, που οφείλεται σε ένα μικροσκοπικό παράσιτο (άκαρι) το οποίο ζει και αναπαράγεται στο ανθρώπινο δέρμα.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα παιδιά κόλλησαν ψώρα από το σπίτι τους και όχι από το σχολείο, γι’ αυτό και ο κ. Κλάδης μας ενημέρωσε ότι ο δήμος μερίμνησε για τη φαρμακευτική αγωγή με ειδικές λοσιόν και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, αλλά και να γίνει σήμερα καθαρισμός και αποπαρασίτωση στην κατοικία τους. Τα δύο αδελφάκια εντοπίστηκαν και το Δεκέμβριο με ψώρα, χωρίς και τότε να εντοπιστεί κάποιο άλλο κρούσμα στο σχολείο. Και επειδή επανεμφανίστηκε (η εξέταση στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ψώρα) θα μείνουν για λίγες μέρες μακριά από το σχολείο, ενώ οι απολυμάνσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τα σχολεία και τμήματα σχολείων που είναι κλειστά στην Ανατολική Αττική. 19 σχολικές μονάδες συνολικά

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τόσο οι υγειονομικές αρχές και η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας ενημέρωσαν καλώντας στο χώρο του σχολείου τους γονείς και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Η ψώρα μεταδίδεται μετά από σχετικά παρατεταμένη άμεση επαφή του δέρματος με ένα μολυσμένο άτομο, γι’ αυτό και συνήθως εξετάζονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ συνιστάται καθαρισμός και καλός αερισμός στα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάψτε επιτέλους αυτήν την ανευθυνότητα: επιμένετε να δημοσιεύετε ειδήσεις για κρούσματα ψώρας συνοδεύοντάς τις με εικόνες ψωρίασης! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!

    • Παρακαλώ πολύ επειδή το Google όταν πληκρολογούμε ψώρα βγάζει αυτή και παρόμοιες εικόνες, αν έχετε εσείς κάποια εικόνα ψώρας (όχι ψωρίασης) παρακαλούμε στείλτε την στο [email protected] για να την χρησιμοποιούμε και να αντικαταστήσουμε αυτές που όπως λέτε είναι λάθος.

      ευχαριστούμε για την υπόδειξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ