Δύο μήνες προθεσμία στους Δήμους της Αττικής για προτάσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων τους

9
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(1)

Η ανακύκλωση είναι η βασική προτεραιότητα της περιφέρειας Αττικής σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου η χώρα να γλιτώσει πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει το λεκανοπέδιο εδώ και πέντε δεκαετίες.

Σε πρώτη φάση η περιφέρεια δίνει προθεσμία 2 μηνών στους 66 δήμους της Αττικής προκειμένου, μέσα από ένα ερωτηματολόγιο, να παρουσιάσουν οι δήμαρχοι τις θέσεις τους και ταυτόχρονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το ισχύον σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στόχος της περιφέρειας είναι από τις αρχές του 2020 να αυξηθούν οι μπλε κάδοι σε όλο το λεκανοπέδιο, να τοποθετηθούν οι νέοι καφέ κάδοι που είναι για τα βιολογικά και οργανικά απορρίμματα, να δημιουργηθούν «πράσινα σημεία» σε όλους τους δήμους καθώς και «γωνιές ανακύκλωσης» ώστε να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών που θάβεται σήμερα στον ΧΥΤΑ της Φυλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αυτές είναι οι 69 παραλίες της Περιφέρειας Αττικής που μπορείτε να κολυμπήσετε άφοβα

Επιπλέον μέσα στο 2020, χρονιά που έχει βαφτιστεί από την περιφέρεια Αττικής «έτος ανακύκλωσης» θα κλείσουν οι τέσσερις τελευταίες παράνομες χωματερές που λειτουργούν στην βορειοανατολική Αττική, ενώ θα ξεκινήσουν τα έργα σε Σχιστό και Γραμματικό προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία οι χώροι επεξεργασίας υπολειμμάτων.

Επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθούν άλλες δύο τοποθεσίες σε βόρεια και νότια Αττική, πιθανότατα λατομεία, στα οποία θα κατασκευαστούν μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.

«Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο θα υλοποιήσει με τη στενή συνεργασία με τους 66 δήμους» δηλώνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισημαίνοντας ότι στις αρχές του χρόνου θα δημιουργηθεί και γραφείο τεχνικής υποστήριξης μέσα από το οποίοι οι δήμοι θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφόρηση αλλά και βοήθεια για οτιδήποτε αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο 2020 θα πρέπει να αυξήσουν την ανακύκλωση των απορριμμάτων τους στο 50%, την στιγμή που σήμερα στην Ελλάδα μόνο το 18% οδηγείται προς ανακύκλωση. Σε αντίθετη περίπτωση αναμένονται να επιβληθούν πολύ υψηλά πρόστιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  22.878 ευρώ πληρώνει κάθε μήνα ο Δήμος για ενοικίαση 9 απορριμματοφόρων σε εξωτερικό συνεργάτη

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ