Δηλώσεις ζημιάς μετά τη χαλαζόπτωση και τη καταστροφή καλλιεργειών στην Ανατολική Αττική. Ερώτηση και στη Βουλή

39
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
0
()

Δήμος Μαρκοπούλου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΤΗΣ 22/06/2020, ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΖΗΜΙΑΣ.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ :

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2020.

Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ ΕΛ.Γ.Α.

ΠΕΤΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ερώτηση για Σπάτα και Αρτέμιδα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος μαζί με τον αρμόδιο τομεάρχη Σταύρο Αραχωβίτη.

Η ερώτηση αναφέρεται στην δυνατή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε στις 22 Ιουνίου στην περιοχή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας και ειδικότερα στην Δημοτική Κοινότητα Σπάτων και η οποία προκάλεσε σημαντικότατες καταστροφές σε καλλιέργειες αμπέλων και κηπευτικών προϊόντων. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί ώστε να γίνουν άμεσα οι αυτοψίες των εκτιμητών του ΕΛΓΑ για τις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές και να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αδιέξοδο στη συζήτηση Δήμου Μαρκοπούλου και ΕΥΔΑΠ. Περί ανέμων και υδάτων η συζήτηση με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ

Κι αυτό γιατί σε αρκετά σημεία παρατηρείται ως και πλήρης καταστροφή στα αμπέλια της περιοχής, όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη του Πάνου Σκουρολιάκου στον Δήμο και τις συνομιλίες του με εκπροσώπους των παραγωγών της περιοχής. Σε μια χρονική περίοδο που η αγροτική παραγωγή δοκιμάζεται έντονα λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της ελλιπέστατης πολιτικής της κυβέρνησης για την στήριξη των παραγωγών της Ανατολικής Αττικής -όπως και στο σύνολο της χώρας-, είναι επείγον οι διαδικασίες για την εκτίμηση της ζημίας από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου να γίνουν άμεσα, ώστε οι παραγωγοί να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο. Για να μπορέσουν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει από τις καλλιεργείς τους θα πρέπει να προβούν σε ψεκασμούς και λιπάνσεις του εδάφους άρα αυτομάτως αυξάνεται αρκετά το κόστος παραγωγής, την ώρα που η εμπορική τους δραστηριότητα είναι στο ναδίρ.

Η Δημοτική Κοινότητα Σπάτων αποτελεί μία από τις βασικές αγροτικές περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπου δραστηριοποιούνται πολλές συλλογικότητες και συνεταιρισμοί με μακρόχρονη παράδοση, οι οποίοι παράγουν υψηλής ποιότητας οίνο, ελαιόλαδο και κηπευτικά. Ειδικότερα ο οίνος των Μεσογείων είναι γνωστός για την υψηλή του ποιότητα όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό και αποτελεί πόλο εξαγωγών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εντοπίστηκαν δύο αγνοούμενα παιδιά σε θαλάσσια περιοχή του Σχινιά

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ