Δεν προλαβαίνουν την κάλυψη των σχολείων έως τις 7/9 με 4.800.000 μάσκες οι Δήμοι, άλλος ένας λόγος για άνοιγμα 14/9

981
4.3
(3)

Την 1η Σεπτεμβρίου πρέπει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να στείλουν τις οικονομικές τους προσφορές στην ΚΕΔΕ για την προμήθεια των σχολικών μασκών.

Κάθε εταιρεία ή ομάδα εταιρειών πρέπει να προμηθεύσει τουλάχιστον 10.000 υφασμάτινες μάσκες, από τις 4.800.000 που απαιτούνται για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, οι εταιρείες που θα επιλεγούν βάσει της οικονομικής προσφοράς τους πρέπει να παραδώσουν τις μάσκες εντός 7 ημερών στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί θα πακεταριστούν και θα αποσταλούν στους 322 δήμους της χώρας.

Αρα με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα φαίνεται πως είναι πρακτικώς αδύνατη η έναρξη του σχολικού έτους στις 7 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον όσον αφορά την επαρκή κάλυψη των αναγκών σε μάσκες.

Το κόστος κάθε μάσκας υπολογίζεται σε 1,2 ευρώ (συν ΦΠΑ 6%), με συνολικό προϋπολογισμό 6,1 εκατομμύρια ευρώ.

Οι προδιαγραφές που καθορίζονται από την πρόσκληση της ΚΕΔΕ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Να είναι από καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα (100%) πυκνής ύφανσης με τουλάχιστον δύο στρώματα υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων. Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της μάσκας (ή να υπάρχει διακριτή σήμανση). Είναι σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες , ήρωες κ.λπ. Θα υπάρξουν δύο διαστάσεις, για παιδιά μέχρι 10 ετών και για μεγαλύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο γείτονας τους, έσκασε τα λάστιχα 36 αυτοκινήτων και προκάλεσε ζημιές 7.200 ευρώ, άναυδοι οι ιδιοκτήτες.

Να έχουν πιέτες και έλασμα στην πάνω πλευρά, μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα. Κάθε μάσκα θα πρέπει να είναι συσκευασμένη σε ξεχωριστή ασφαλή συσκευασία.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.3 / 5. Αριθμός ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ