Δεν θα λαμβάνεται υπόψη η άποψη των αναπληρωτών στην αξιολόγηση διευθυντή και υποδιευθυντή του σχολείου

2591
4.3
(4)

Στο άρθρο 59 του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» προβλέπεται η αξιολόγηση των στελεχών από τους υφισταμένους τους σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα στην αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση του έργου τους από το μόνιμο προσωπικό που υπάγεται στα στελέχη αυτά, εφόσον πρόκειται για τουλάχιστον τρία (3) πρόσωπα (άρθρο 59 παρ.6 ) Οι διευθυντές ή προϊστάμενοι και οι υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ., καθώς και οι υπεύθυνοι τομέων Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) θα αξιολογούνται από τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη του Ε.Ε.Π. και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) των οικείων σχολικών μονάδων ή Ε.Κ. ή των τομέων Ε.Κ.

Η αποτίμηση του έργου του αξιολογούμενου στελέχους από τους άμεσα υφιστάμενούς του θα λαμβάνεται υπόψη κατά τη διάρκεια της ημιδομημένης συνέντευξης με τους αξιολογητές του. Αναλυτικά τα στοιχεία της αξιολόγησης του στελέχους στη συνέντευξη είναι:

α) η έκθεση αυτοαξιολόγησης, οι εκθέσεις προγραμματισμού και αποτίμησης και τα τεκμήρια που ο αξιολογούμενος έχει καταχωρήσει στον ηλεκτρονικό του φάκελο,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μπαλκόνι πολυκατοικίας έπεσε τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι. Εκκενώθηκε το κτίριο προληπτικά

β) η αποτίμηση του έργου του αξιολογούμενου από τους άμεσα υφιστάμενούς του

γ) τα τεκμήρια που έχει συγκεντρώσει ο αξιολογητής σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης του αξιολογούμενου στελέχους εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση από τους εκπαιδευτικούς θα γίνεται σε ετήσια βάση στα παρακάτω σημεία:

η ποιότητα της συνεργασίας ο βαθμός και η ποιότητα της επίδρασης του έργου του αξιολογούμενου στο δικό τους έργο. η ικανότητα διοίκησης και διαχείρισης από το αξιολογούμενο στέλεχος του ανθρώπινου δυναμικού, η ικανότητα αποτελεσματικής καθοδήγησης του προσωπικού σε διοικητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, στις υπηρεσιακές σχέσεις και στη συμπεριφορά του. η ικανότητα διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης προβλημάτων, η ανάληψη ευθύνης, η παιδαγωγική και διοικητική επάρκεια η ικανότητα στην εισαγωγή νέων μεθόδων και νέων τεχνολογιών

Πηγή: fresh- education.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 4.3 / 5. Αριθμός ψήφων: 4

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ