Δήμοι – Δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας για να ξεκινήσουν να λειτουργούν δημοτικά και νηπιαγωγεία

764
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti
5
(2)

Οι Δήμοι προειδοποιούν το Υπουργείο Παιδείας ότι δεν θα μπορέσει να τηρηθεί η δέσμευση που έχει αναλάβει προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για καθαρισμό των σχολικών μονάδων δύο φορές κάθε ημέρα.

Η τήρηση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων δύο φορές την ημέρα είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο για τη λειτουργία τους, για τον λόγο αυτό μετακινήθηκε το προσωπικό καθαριότητας σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Δείτε την ενημέρωση που έστειλε ο Δήμος Ρεθύμνου στην Υφυπουργό Παιδείας

Κυρία Υφυπουργέ,

Στο ενδεχόμενο της πρόθεσής εκ μέρους σας να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί οφείλω να σας ενημερώσω για τα εξής:

Η μετακίνηση των καθαριστριών από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε αυτά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει οδηγιών για κάλυψη δεύτερης βάρδιας καθαριότητας έχει πραγματοποιηθεί από 10 Μαΐου 2020 απορροφώντας εξ ολοκλήρου το δυναμικό μας σε σχολικές καθαρίστριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Στους 174 οι νεκροί από κοροναϊό στην Ελλάδα

Εξαιτίας αυτού, αν προχωρήσετε σε άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων από 1η Ιουνίου, που θα σημαίνει και επιστροφή των αντίστοιχων καθαριστριών στη θέση τους, θα καταστεί αδύνατη με το υπάρχον προσωπικό ή κάλυψη δεύτερης βάρδιας καθαριότητας. Η υγειονομική ασφάλεια των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα είναι επισφαλής και μη εγγυημένη.

Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας αδυνατεί να διαθέσει καθαρίστριες στα σχολεία. Αυτές που έχουν προσληφθεί εκτάκτως λόγω της πανδημίας δεν επαρκούν ούτε για τα 30 διάσπαρτα κτήρια-δομές του Δήμου.

Για να λειτουργήσουν λοιπόν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία χρειάζεται πρόσληψη 90 επιπλέον καθαριστριών με σύμβαση έργου, που πρέπει να προσληφθούν μέσω ΙΝΕΔΙΒΙΜ, άρα χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον χρηματοδότηση από ΙΝΕΔΙΒΙΜ προς τις Σχολικές Επιτροπές. Με δεδομένο ότι είναι ήδη 20 Μαΐου , προφανώς και το χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για τέτοια διευθέτηση, έως το τέλος του μήνα ακόμα και αν τηρηθούν τα παραπάνω προαπαιτούμενα.

Παρακαλώ με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, όπως λάβετε υπόψη σας τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ο Ζαχαράτος ως Τσιόδρας και Χαρδαλιάς "τα σπάει" (βίντεο)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ