Γ φάση προσλήψεων – Μέχρι πότε οι δηλώσεις κενών στο Υπουργείο Παιδείας. Πότε η Γ φάση προσλήψεων

602
5
(2)

Έως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου θα σταλούν τα κενά στο υπουργείο Παιδείας ενόψει της γ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών στα σχολεία

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη, η γ’ φάση των προσλήψεων στη Γενική και Ειδική Αγωγή θα γίνει το πιθανότερο τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ενώ ως την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου θα σταλούν τα κενά στο υπουργείο Παιδείας.

Με έγγραφο της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κας Μαρίας Δόκου, ζητείται από από τις ΠΔΕ και ΔΠΕ, ΔΔΕ, η καταγραφή λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις ανάγκες της Γ Φάσης προσλήψεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως όλα δείχνουν, την Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο η καταγραφή των κενών αφορά στα ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ-ΣΜΕΑΕ Για την Εξειδικευμένη Εκπ/κη Υποστήριξη (Παράλληλη Στήριξη) θα καταγραφούν τα κενά που προκύπτουν από τους μαθητές για τους οποίους έχει ήδη εκδοθεί απόφαση έγκρισης από το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να καταχωριστούν και οι μη αναλήψεις αναπληρωτών της Β΄ φάσης προσλήψεων. Δεν καταχωρίζονται ενδεχόμενες λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει ή προκύπτουν από ειδικές άδειες απουσίας ευπαθών ομάδων λόγω Covid-19.

Ημερομηνίες καταχώρισης

Για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 29/9/2020 έως και την Τετάρτη 30/9/2020. Στη συνέχεια, για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/10/2020 και έως τις 17.00΄.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Χρυσοχοϊδης για 14χρονους στο συλλαλητήριο "η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο και όχι στον δρόμο"

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια, οι προσλήψεις αναπληρωτών Γ Φάσης θα προηγηθούν χρονικά των προσλήψεων αναπληρωτών τρίμηνης κατ ελάχιστον διάρκειας λόγω κορονοϊού.

Αναλυτικά η Εγκύκλιος

ΘΕΜΑ: Καταγραφή λειτουργικών κενών για πρόσληψη αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ

Προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί στη διενέργεια προσλήψεων αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ παρακαλείσθε να προβείτε στην ηλεκτρονική καταχώριση στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΟΠΣΥΔ) των λειτουργικών κενών/πλεονασμάτων σε αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ στις περιοχές αρμοδιότητάς σας για τις Δ/νσεις Εκπ/σης και στα ΚΕΣΥ αρμοδιότητάς σας για τις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης (ΠΔΕ).

Διαδικασία Συγκεκριμένα, καλείστε να καταγράψετε με τη γνωστή πλέον διαδικασία στο ΟΠΣΥΔ (Διαχείριση → Εισαγωγή κενών → Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ ή Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΚΕΣΥ → Τύπος κενού) τα εξής: Κενά για τις ΣΜΕΑΕ (στο τύπος κενού: Ειδικής Αγωγής ή Braille/Νοηματική, Νοηματική, Braille) Κενά για την Εξειδικευμένη Εκπ/κη Υποστήριξη (στο τύπος κενού: Εξειδικευμένη Τομεακό) Κενά για τις ΕΔΕΑΥ (στο τύπος κενού: ΕΔΕΑΥ) Κενά για τα ΚΕΣΥ στο Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΚΕΣΥ (τύπος κενού: Ειδικής Αγωγής) Εφιστάται η προσοχή σας στα κάτωθι: Κατά την παρούσα διαδικασία δεν καταχωρίζονται ενδεχόμενες λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει ή προκύπτουν από ειδικές άδειες απουσίας ευπαθών ομάδων λόγω Covid-19.

Στην Εξειδικευμένη Εκπ/κη Υποστήριξη θα καταγραφούν τα κενά που προκύπτουν από τους μαθητές για τους οποίους έχει ήδη εκδοθεί απόφαση έγκρισης από το αρμόδιο τμήμα της Δ/νσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Για την καταγραφή των κενών θα πρέπει να έχει προηγηθεί (εκ μέρους σας) η εξέταση της δυνατότητας ομαδοποίησης των υφιστάμενων εγκρίσεων των μαθητών ανά σχολική μονάδα σύμφωνα πάντα και με τις ανάγκες τους. Τα εν λόγω κενά θα καταγραφούν μόνο στο Εξειδικευμένη Τομεακό. Στο Εξειδικευμένη ΠΕΠ δεν θα καταγραφεί τίποτα και δεν θα ληφθεί υπόψη καμία καταχώριση που θα γίνει στο εν λόγω πεδίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πότε θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών σε ΖΕΠ και Παράλληλη Στήριξη. Προσλήψεις και στα ΙΕΚ Τουρισμού

Κατά την παρούσα διαδικασία θα πρέπει να καταχωριστούν και οι μη αναλήψεις αναπληρωτών της β΄ φάσης προσλήψεων. Στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί σχετική καταχώριση στα ανάλογα πεδία δεν δύναται να ληφθούν υπόψη από την υπηρεσία μας.

Ημερομηνίες Για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 29/9/2020 έως και την Τετάρτη 30/9/2020. Στη συνέχεια, για τις οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/10/2020 και έως τις 17.00΄.

Εφιστάται η προσοχή σας στις διατάξεις των παρ. 1 & 3 του άρθρου 4 της αριθ. πρωτ.104627/ΓΔ5/7-8-2020 (ΦΕΚ 3344 Β΄) ρυθμιστικής Υπουργικής Απόφασης. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΔΟΚΟΥ

especial.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ