Γυναίκα με καταγωγή από την Κάλυμνο, τρέλανε τους Τούρκους. Πουλάει τουρκική βραχονησίδα με τίτλους ιδιοκτησίας

147
0
(0)

Η γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι κληρονόμος δύο νησιών, αναφέρει πως «πουλάει» την τουρκική Αρκόνησο και την ελληνική νησίδα Νερά νότια της Καλύμνου για τουριστική αξιοποίηση και… «εξόρυξη πετρελαίου»

Η γυναίκα που είναι κάτοικος Κω με καταγωγή από την Κάλυμνο ισχυρίζεται ότι κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας δύο νησιών στο Αιγαίο, τα οποία θέτει προς πώληση.

Η κ. Καλλιόπη Μαγκλή Μουγκρού έχει καταγωγή απ΄την Κάλυμνο, ωστόσο διαμένει στην Κω, αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί δύο νησιά. Πρόκειται για τη νήσο Νερά, 0,456 τ. χλμ νότια της Καλύμνου αλλά και τη νήσο Ακρόνησος, στην είσοδο του λιμανιού της Αλικαρνασσού (Bodrum), βρίσκεται περίπου 9 ν.μ ανατολικά της Κω, είναι μέρος της τουρκικής ριβιέρας και αποτελεί προορισμό προσέλευσης σκαφών αναψυχής.

Η κυρία Καλλιόπη Μαγκλή Μούγρου, κάτοικος της Κω και κληρονόμος του νησιού, αναφέρει πως «πουλάει» την τουρκική Αρκόνησο (εμβαδό 9 τ. χλμ) αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά, για τουριστική αξιοποίηση, αναψυχή αλλά και για … «εξόρυξη πετρελαίου», επισημαίνοντας πως προτιμάει αμερικανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει πως, «Πωλούνται 2 Νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. 1) Νησί Αρκονησος – Τουρκία, έξω από το Bodrum απέναντι από την Κω (Δωδεκάνησα, Ελλάδα) 2) Νησί Νερά Ελλάδα, δίπλα στην Κάλυμνο (Δωδεκάνησα, Ελλάδα). Διατίθεται για ξενοδοχεία, εστιατόρια τουριστική περιοχή και για εξόρυξη πετρελαίου (θα εκτιμηθεί πετρελαίου εταιρία Αμερικής).

Έχω συμβόλαια, διαθήκη, τοπογραφικά και χαρτιά από Τουρκία από το 1922 από τον παππού μου που βρίσκονται και στην Μητρόπολη Καλύμνου. Συνάντηση για συζήτηση στην Κω, Δωδεκάνησα, Ελλάδα με δικηγόρο μου».

Ο δήμαρχος της Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο το σημερινό Karaada ανήκει στην οικογένεια Μαγκλή, αλλά πως υπάρχουν ακόμη δύο νησιά που έχουν ιδιοκτήτες από την Κάλυμνο, σύμφωνα με επίσημους οθωμανικούς τίτλους και καταχωρημένους στο κτηματολόγιο της περιοχής της Αλικαρνασσού πριν το 1923.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ