Γκίκας “εμείς εισηγούμαστε επιστημονικά αλλά είναι τεράστιο το οικονομικό κόστος για μικρότερα τμήματα”

790
2
(2)

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής, Αχιλλέας Γκίκας, μίλησε στον ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων και σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις όταν κυβερνητικά στελέχη καταθέτουν τις προτάσεις τους στην επιτροπή των ειδικών:

«Η διαδικασία λήψης των αποφάσεων γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και αυτό έχει θεσπιστεί. Η Επιτροπή συνεδριάζει βάζει κάτω τα δεδομένα και ακολούθως εισηγείται και ακολούθως η πολιτεία αποφασίζει. Τα δεδομένα που βάζει κάτω, δεν μπορεί να είναι μόνο αμιγώς επιστημονικά. Πρέπει να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα, πρέπει να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η οικονομία, πρέπει να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η Παιδεία, πρέπει να ξέρουμε τι δυσκολίες έχει η απόφασή μας».

«Παραδείγματος χάριν, το να κάνουμε δύο μισές τάξεις και να κάνουν πρωί-απόγευμα μάθημα, είναι τεράστιο το οικονομικό κόστος. Αυτό δεν το ξέραμε, το μάθαμε. Τέτοιου είδους πληροφορίες τις χρειαζόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να εισηγούμαστε χωρίς να έχουμε όλο το πάνελ της πληροφορίας μπροστά μας» επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Και για εξετάσεις πιστοποίησης ξένης γλώσσας ανοίγουν τα ΚΞΓ. 17 Μαϊου ανοίγουν ΣΔΕ και εργαστήρια ΙΕΚ

Σε ερώτηση για τη δημοσίευση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών και αν οι αποφάσεις της επιτροπής επηρεάζονται από την κυβέρνηση, απάντησε:

«Δύο πράγματα είναι χωρίς όρια στη φύση το σύμπαν και η ανοησία. Θέλω να σας φέρω μπροστά σε μια εικόνα όπου 30 άνθρωποι κάθονται 6-8 ώρες και πολλές φορές μέχρι τα μεσάνυχτα για να επεξεργαστούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν για να δώσουν μια υπεύθυνη απάντηση για να μπορέσουν να πάρουν πάνω τους το φορτίο της ευθύνης. Και ερχόμαστε και μιλάμε για μια άλλη προσέγγιση, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι λίγο ανόητη.

Ούτε όταν μπήκα στην Επιτροπή, ούτε κατά τη διάρκεια της Επιτροπής, ούτε πριν από κάθε Επιτροπή ποτέ κανείς δεν μου είπε κάτι αντίθετο από αυτό που θα μπορούσα να επεξεργαστώ μόνος μου».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 2 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Όχι της ΟΙΕΛΕ στο άνοιγμα φροντιστηρίων και ΚΞΓ χωρίς μέτρα ασφαλείας και self test για όλους τους καθηγητές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ