Γιορτές στη φυλακή για 5 μαθητές που βίαζαν συνομήλικο τους στο Ίλιον. Έρχεται η σειρά απολογίας των κοριτσιών

369
0
(0)

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν σήμερα μετά τις απολογίες τους δύο ακόμα ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου στο Ίλιον.

Μέχρι στιγμής για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι άτομα. Είχαν προηγηθεί οι απολογίες το περασμένο Σάββατο τριών ακόμη κατηγορουμένων, οι οποίοι επίσης κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Αντίθετα, ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικους όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Έχουν παραδεχτεί τις σεξουαλικές πράξεις οι κατηγορούμενοι μαθητές

Οι κατηγορούμενοι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας. Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρονται να τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους.

Για ακόμα δύο εφήβους, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην ποινική δικογραφία, δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών, αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με τον ένα, σύμφωνα με πληροφορίες να φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, τόπο καταγωγής του.

Οι αρχές εξετάζουν παράλληλα και τον ρόλο τεσσάρων έφηβων κοριτσιών. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Θα εξεταστούν τα συγκεκριμένα κορίτσια, καθώς δεν φαίνεται να έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τη συγκεκριμένη φρικιαστική πράξη.

Εστιάζουν και στην εκδοχή των οπαδικών διαφορών οι αρχές

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο βίντεο που έχουν καταγράψει ανήλικοι και τα εξετάζουν, με την εκδοχή των οπαδικών διαφορών να διερευνάται ενδελεχώς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο ενός εκ των κατηγορουμένων ακούγονται στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά, οι οποίες παραπέμπουν σε συμπλοκές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, με ένα περιστατικό πριν από αρκετές δεκαετίες που είχε γίνει σύνθημα, όπου ένας οπαδός τότε είχε “τιμωρηθεί” από τους οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.

«Είναι άρρωστα τα βίντεο», λέει δικηγόρος κατηγορούμενου για τον βιασμό στο Ίλιον

Εν τω μεταξύ, για τη σοκαριστική υπόθεση, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων, Εμμανουήλ Διαμαντάρας, ο οποίος παραδέχτηκε πως ούτε ο ίδιος κατάφερε να δει πάνω από μια φορά τα βίντεο με τον βιασμό του 15χρονου. «Δεν μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ, είναι πρωτόγνωρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος ανέφερε σχετικά με τον πελάτη του ότι «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία».

«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις» πρόσθεσε ο κ. Διαμαντάρας.

Συνέχισε λέγοντας: «Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις. Είδε το βίντεο από την άλλη φορά και είπε πως είναι παρόμοιες οι πράξεις».

«Τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή», υποστήριξε ο δικηγόρος του ανήλικου.

Είπε ακόμη πως «την φορά που δεν ήταν παρών ο πελάτης μου, ήταν παρόντα κορίτσια. Τον ρώτησα “εάν ήταν κάποιο κορίτσι την φορά που ήσουν εκεί, θα κάνατε τα ίδια;” και η απάντηση ήταν “φυσικά και όχι”».

Αναμένεται η έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, που θα αφορούν σε κορίτσια και αγόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 6 εντάλματα συνολικά, τα τέσσερα αφορούν σε κορίτσια και τα δύο σε αγόρια. Ο ένας εκ των δύο αυτών ανηλίκων, φέρεται να είναι ο πιο σκληρός της παρέας. Πληροφορίες τον θέλουν να έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

Οι ανήλικοι τραβούσαν φωτογραφίες με όπλα και ναρκωτικά και δεν δίσταζαν να τα αναρτούν στα social media για να κάνουν “φιγούρα” στους υπόλοιπους συμμαθητές τους.
Μία από τις φωτογραφίες που έχουν εντοπίσει οι Αρχές στα προφίλ τους.

Οι ανήλικοι προσπαθούσαν να “χτίσουν” το προφίλ τους ως άγρια μέλη συμμορίας. Τα κινητά όλων των εμπλεκομένων βρίσκονται άλλωστε στα χέρια των αστυνομικών στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια, οι οποίοι τα “χτενίζουν” για στοιχεία.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα όσα είπε ο 15χρονος στον παιδοψυχολόγο που τον εξέτασε. Σύμφωνα με το Mega, ο ίδιος είπε πως τους φώναζε να σταματήσουν:

Παιδοψυχολόγος: Η παρέα η σταθερή είναι τα 8 αγόρια που μου έχεις αναφέρει; Και εσύ;

15χρονος: Και εγώ και άλλα τέσσερα άτομα.

Παιδοψυχολόγος: Έχουν δει αυτά που έχουν συμβεί σε εσένα;

15χρονος: Και από κοντά και στα βίντεο.

Τα παιδιά σύχναζαν στο ερειπωμένο σπίτι στο Ίλιον όπου έγιναν οι βιασμοί. Ωστόσο, η δυνατή μουσική που έβαζαν επισκίαζε τα όσα φέρεται να συνέβαιναν μέσα στο σπίτι των βασανιστηρίων.

15χρονος: Φώναζα και τους το έλεγα κιόλας, σταματήστε, σταματήστε, σταματήστε

Παιδοψυχολόγος: Και πως σταματούσε;

15χρονος: Όταν το αποφάσιζαν αυτοί.

Ο 15χρονος περιέγραψε τα φρικιαστικά που έγιναν στην παλιά μονοκατοικία στο Ίλιον, αλλά και στο διπλανό δωμάτιο όπου τον ανάγκαζαν να μπει με το ζόρι, ακόμα και σηκωτός.

Στην εκπομπή “Tlive” της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε ένας από τους κατηγορούμενος για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος επικοινώνησε με το θύμα και του ζήτησε “συγγνώμη” που δεν “μπόρεσε να κάνει κάτι”.

“Πάγωσα. Τρόμαξα για 1-2 δευτερόλεπτα. Φώναξα. Ένιωσα αδύναμος γιατί ήταν πιο πολλοί από εμένα. Το θύμα μάς είπε ότι δεν θέλει να βρεθεί ξανά με κανένα. Εγώ με το θύμα κρατούσαμε επαφή μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου. Του ζήτησα συγγνώμη που δε μπόρεσα να κάνω κάτι. Του είπα ότι μπροστά μου δε θα ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο, να μη φοβάται. Όταν του ζήτησα συγγνώμη μου απάντησε με ένα απλό “εντάξει”…”.

“Ο 15χρονος δε μίλησε στην οικογένειά του. Το βίντεο έφτασε στα χέρια του ξαδέρφου του και αυτός ενημέρωσε. Εγώ έμαθα ότι ειδοποιήθηκαν οι αρχές στις 21 του μήνα. Ήμασταν ταξίδι με την οικογένειά μου σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης. Μας ενημέρωσε ένας γείτονας ότι μας ψάχνει η αστυνομία. Κλείσαμε εισιτήρια και επιστρέψαμε την επόμενη κιόλας μέρα στην Ελλάδα αλλά είχε ήδη λήξει το αυτόφορο”, καταλήγει ο νεαρός εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε και η μητέρα του εμπλεκόμενου στην υπόθεση, η οποία -όπως εξομολογείται- μένει με την οικογένεια της σε άλλο σπίτι, μετά την αποκάλυψη του περιστατικού.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από αυτή τη μητέρα, τον πατέρα, το παιδί, για όλα αυτά που περνάνε… Πώς μπορεί να σκεφτεί ένα παιδί να κάνει αυτό το πράγμα; Ποιος έδωσε αυτή την ιδέα; Πότε πήγαιναν; Φροντιστήριο έχουν μέχρι τις 10 το βράδυ. Πότε πήγαιναν εκεί;
Εμείς είμαστε 23 χρόνια στην Ελλάδα. Έχουμε αγοράσει ένα σπίτι με πολύ κόπο και τώρα φοβόμαστε να πάμε σπίτι μας. Χθες που πήγε η κόρη μας εκεί, είδε γραμμένη στον τοίχο τη φράση, “θα σε σφάξουμε”. Μηνύματα, συνθήματα, φωτογραφίες του παιδιού μου στο διαδίκτυο… Αυτό το παιδί πως θα βγει εκεί έξω; Μένουμε σε ξένο σπίτι αυτή τη στιγμή. Από την Πέμπτη το πρωί που ήρθαμε στην Ελλάδα, μένουμε σε ξένο σπίτι” λέει η μητέρα του αγοριού.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρονόπουλος, δικηγόρος του κατηγορούμενου που φέρεται να βιντεοσκοπούσε τους βιασμούς του 15χρονου, ανέφερε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ότι ο εντολέας του προέρχεται από ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον και ήταν μέλος μίας “παρέας” – όπως τόνισε- και όχι “συμμορίας”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι “όλο αυτό έγινε στο πλαίσιο μίας… ακραίας πλάκας”.

Ο πατέρας μίας εκ των τεσσάρων μαθητριών, που φέρονται να ήταν παρούσες, μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου και σημείωσε πως η κόρη του δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό.

“Τα παιδιά τα ήξερε, πηγαίνανε στο γυμνάσιο μαζί. Έχουνε χωρίσει λόγω του λυκείου, γιατί η δικιά μου πάει σε ΓΕΛ ενώ τα άλλα ήτανε στα ΕΠΑΛ. Έτυχε να περάσει, είπε γεια στην παρέα, γιατί τους ήξερε από πριν. Αυτό ήταν. Όχι ότι έκανε παρέα. Χωρίς να ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα, ήξερε ότι μαζεύονται εκεί πέρα, ακούνε μουσική, το είχανε σαν στέκι τους, τίποτα άλλο. Δεν είχε κάποια άλλη σχέση. Αν είχε ακούσει κάτι περίεργο θα το είχε πει πρώτα σε εμάς. Δεν ξέρει τίποτα”, δήλωσε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το όνομα της κόρης του έχει διαρρεύσει στα social media και δέχεται απειλές, ενώ η ανήλικη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

“Έχει διαρρεύσει το όνομα της μικρής και της στέλνουν απειλητικά μηνύματα στο τηλέφωνο. Δυστυχώς έχει πάρει τέτοια τροπή το πράγμα που χωρίς να έχει κάνει τίποτα το παιδί βρισκόμαστε να απειλούμαστε και να μην μπορούμε να βγούμε από το σπίτι ή να μιλήσουμε στο τηλέφωνο. Είμαστε τώρα μπλεγμένοι έτσι από το πουθενά και να φοβόμαστε να κυκλοφορήσει έξω το παιδί. Ευτυχώς είναι Χριστούγεννα και δεν χρειάζεται να πάει σχολείο. Αυτό σκεφτόμαστε. Η μικρή είναι χάλια. Κλαίει δύο μέρες τώρα. Δεν μπορούμε να την συνεφέρουμε”, είπε ο πατέρας της μαθήτριας.

“Δεχόμαστε απειλές” καταγγέλλουν συγγενείς

“Απειλές δέχονται τα παιδιά από το σχολείο. Γράφουν στους τοίχους μπροστά στο σπίτι μας. Από παντού δεχόμαστε απειλές. Ζούμε ένα δράμα”, περιέγραψε μία μητέρα στο MEGA και ανέφερε πως η κόρη της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως καταγγέλλεται, οι συστηματικοί βιασμοί γίνονταν μπροστά στα μάτια της κόρης της κι άλλων 3 κοριτσιών. Οι μαθήτριες Α’ Λυκείου δεν συμμετείχαν στο αποτρόπαιο σεξουαλικό έγκλημα αλλά δεν έκαναν και κάτι για να το αποτρέψουν ή έστω να το καταγγείλουν.

“Είμαστε σε μια φάση ψυχολογικού πολέμου και δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν”, είπε η μητέρα της μαθήτριας.

Τουλάχιστον για τη μία εξ αυτών, αναμένεται μάλιστα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς η μία κοπέλα φέρεται να κατείχε και να διένειμε το επίμαχο βίντεο του βιασμού του 15χρονου συμμαθητή της.

Ο παππούς ενός άλλου κοριτσιού δηλώνει σοκαρισμένος στο “Live News” για το τι συνέβαινε πίσω από την πόρτα του ερειπωμένου σπιτιού στο Ίλιον. “Εμείς πέσαμε από τα σύννεφα μόλις το μάθαμε αυτό”, δήλωσε. Και συνέχισε: “Το κοριτσάκι το δικό μου και τα άλλα τα παιδάκια είναι από το νήπιο μαζί. Ήταν στο δημοτικό και στο Γυμνάσιο και τώρα είναι στο Λύκειο. Έκαναν παρέα τα παιδάκια αυτά μαζί. Από εκεί και πέρα η εγγονή μου έχει κόψει παρέα από τον Ιούνιο. Δεν έκανε παρέα με τα παιδιά αυτά”.

Αν και όπως λέει είχε σταματήσει να κάνει παρέα μαζί τους από τον Ιούνιο, ο 15χρονος την τοποθετεί μπροστά στην σεξουαλική κακοποίηση του με την ίδια πάντως να δηλώνει πως ουδέποτε πήγε στο σπίτι των βασανιστηρίων.

“Δεν είχε καμία συμμετοχή. Από την παρέα έχει κόψει. Την έβαλαν μέσα γιατί ήταν γνωστά, μαζί αυτά τα παιδιά, την βάλανε στην παρέα μέσα την εγγονή μου”, είπε ο παππούς της μαθήτριας.

Η «βεντάλια» των συλλήψεων ίσως δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης σε αυτή την πρωτοφανή υπόθεση.

Την Τετάρτη (28.12.2022) ο Βούλγαρος κατηγορούμενος θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ήταν αυτός που “οργάνωνε” τους ομαδικούς βιασμούς.

«Θες κι εσύ;», ήταν η ερώτηση που είχαν κάνει οι κακοποιητές σε ένα από τα κορίτσια.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στον βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι τέσσερα κορίτσια. Η (…) είναι 14 ετών και άλλες δύο είναι 15 ετών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέτα αγόρια. Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. «Θες κι εσύ;», της είπαν. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», φέρεται να είπε ο 15χρονος.

Στη συνέχεια ο 15χρονος αποκάλυψε πως μόλις άκουγε μία συγκεκριμένη φράση, τότε καταλάβαινε πως ξεκινούσε το μαρτύριό του.

«Μου έλεγαν: «Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι». Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν (σ.σ.: βιασμό). Φώναζα και τους έλεγα: σταματήστε, σταματήστε. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», είπε ο 15χρονος και συμπλήρωσε:
«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: «άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ», αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Αριθμός ψήφων: 0

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ