Για πάσαν νόσον πλέον η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (για όλες τις αιτίες κλεισίματος σχολείων)

2005
3
(2)

Ειδική ρύθμιση κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως  σήμερα στη Βουλή για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Φέρνουμε ένα εκτενέστερο σχέδιο για την εκ αποστάσεως εκπαίδευση η οποία έχει λειτουργήσει μεχρι σήμερα εξαιρετικά χάρη στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας της η Υπουργός και συνέχισε ανaφέροντας τα παρακάτω:

«Με την τροπολογία δίνουμε τη δυνατότητα να συνδέονται τα παιδιά που μένουν σπίτι με την φυσική τους τάξη. Προχωρούμε σε σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους.

Ειδικότερα, προβλέπεται, όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου.

Μέριμνα του Υπουργείου είναι να μην μείνει κανείς μαθητής πίσω, να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές που πρέπει να παραμείνουν σπίτi»

«Επίσης προβλέπουμε και τη δυνατότητα αν έχουμε έκτακτο  ή απρόβλεπτο γεγονός όπως για παράδειγμα αναστολή λειτουργίας σχολείου λόγω κάποιας φυσικής καταστροφής, φυσικού φαινομένου, σεισμός, φωτιά, αποκλεισμός από τα χιόνια να μπορεί να γίνεται συνολικά εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο διαρκεί αυτή η αναστολή λειτουργίας»

fresh-education.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 3 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ