Βουλευτής της Ν. Δ. ανακάλυψε τρόπο να αντιμετωπιστεί η παραπαιδεία των φροντιστηρίων μέσω του νόμου Κεραμέως

530
1
(1)

Με τη δυνατότητα για τη λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπισθεί η παραπαιδεία, τα φροντιστήρια , είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Β Θεσσαλονίκης, Δ. Βαρτζόπουλος, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρτζόπουλος ανέδειξε, ως μείζον ζήτημα, την ανάγκη διευθέτησης του μοναδικού ελληνικού φαινομένου των φροντιστηρίων, λέγοντας τα εξής:

«Η αυτονόμηση της σχολικής μονάδος, δηλαδή η επιδίωξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες ανάγκες της, εν συνδυασμώ με τις δυνατότητες, που δίνει το νομοσχέδιο για την λειτουργία εκπαιδευτικών ομίλων, δίδουν μια μοναδική ευκαιρία.

Μία ευκαιρία να αντιμετωπισθεί το μεγαλύτερο όλων πρόβλημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, αυτό που το καθιστά μοναδικό αν όχι στον κόσμο σίγουρα στην Ευρώπη, την παραπαιδεία, τα φροντιστήρια δηλαδή. Πόσοι άραγε ελληνόπαιδες δεν αναλίσκουν σχεδόν το σύνολο του ελευθέρου χρόνου στα φροντιστήρια προετοιμασίας για τις εξετάσεις εισόδου στα ΑΕΙ;

Τι κάνουν τις αντίστοιχες ώρες οι ευρωπαίοι συνομήλικοι τους; Ποιες οι μακροπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της μονομερούς διαμόρφωσης της εφηβείας; Ποιο ποσοστό του διαθεσίμου οικογενειακού εισοδήματος αναλίσκεται εκεί; Πόσο επηρεάζεται από αυτό η ισοδύναμος αγοραστική ισχύς του ελληνικού νοικοκυριού σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο;» τόνισε ο Βουλευτής και κατέληξε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Μπλόκο από Π.Ο.Υ. στη Ρωσία και στο SPUTNIK V. Σε επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται οι οδηγίες G.M.P.

«Ήρθε η ώρα, να αναζητηθούν, με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, τρόποι ένταξης της φροντιστηριακής δραστηριότητας στην ολοήμερη λειτουργία των σχολείων.

Θα μπορούσε φυσικά, να γίνει εκ των ενόντων με την χρησιμοποίηση επιπρόσθετων αναπληρωτών.

Χρειάζονται όμως γενναιότερες λύσεις. Όπως με συμβάσεις παροχής έργου με φυσικά η νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επώμιση και επιμερισμό της δαπάνης από τους συλλόγους γονέων. Ευνοήτως θα πρέπει εδώ, να υπάρξει και πλήρης ιδιαίτερη κρατική μέριμνα για τους αδυνατούντες. Το νομοσχέδιο ανοίγει δρόμους προόδου. Ας τους βαδίσουμε με γενναιότητα και ας μη αφήσουμε τα μεγάλα προβλήματα της γενιάς μας στις επόμενες».

fresh-education

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 1 / 5. Αριθμός ψήφων: 1

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ