Βατόπουλος “καρφώνει” Υπουργείο Παιδείας “μας είπαν δεν μπορούμε να φτιάξουμε νέες αίθουσες”. Δεν θα κλείσουν τα σχολεία

773
0
()

«Μας τόνισε η πολιτεία ότι δεν μπορεί να φτιάξει περισσότερες αίθουσες, συνεπώς εμείς με τα δεδομένα που είχαμε έπρεπε να βγάλουμε μια στρατηγική», αποκάλυψε μιλώντας στο «Κόκκινο», ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Μας τόνισε η πολιτεία ότι δεν μπορεί να φτιάξει περισσότερες αίθουσες, συνεπώς εμείς με τα δεδομένα που είχαμε έπρεπε να βγάλουμε μια στρατηγική. Και η στρατηγική είναι αυτή που βγήκε. Όταν μας λένε ότι δεν μπορούμε να βρούμε αίθουσες , είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτό το πλαίσιο να κινηθούμε. Από τον Μάρτιο είχαμε συζητήσει ότι πρέπει να είναι λιγότερα παιδιά και να υπάρχουν περισσότερες αίθουσες, αλλά εμείς κινηθήκαμε με τα δεδομένα που είχαμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο.

Όταν σου λένε δεν έχω άλλες αίθουσες.. πες μου τι άλλο να κάνω….. ( δημοσιογράφος: δεν κάνεις τίποτα) Όχι δεν κάνεις τίποτα… οι μάσκες, τα διαφορετικά διαλείμματα.

Το δεύτερο κύμα δημιουργεί μεγάλη ανησυχία σε παγκόσμια κλίμακα τόνισε πριν από λίγο ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Δένδιας - Σταματήστε να δίνετε όπλα στην Τουρκία. Ποιοι Ευρωπαίοι πουλάνε όπλα στην Τουρκία

Όλοι θέλουν να αποφύγουν το lockdown και προτελευταίο μέτρο είναι το κλείσιμο των σχολείων, είπε και πρόσθεσε ότι ο ιός παραμένει επικίνδυνος όσο και στο πρώτο κύμα.

Αναφερόμενος στα σημερινά νέα κρούσματα είπε ότι τα 163 από τα 286 συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι στην Αττική. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Αττική συνεχίζει να αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας εξακολουθώντας να παράγει την πλειοψηφία των νέων διαγνώσεων στην επικράτεια. Επίσης, είπε ότι θα υπάρχουν καθημερινές παρεμβάσεις του ΕΟΔΥ στο κέντρο όπως έγινε σήμερα στην Κυψέλη.

Το βασικό σημείο είναι να υπάρξει μια ισορροπία μέχρι το εμβόλιο ανέφερε ενώ επανέλαβε τη σημασία χρήσης μάσκας και κάλεσε εκ νέου τους ηλικιωμένους με υποκείμενο νόσημα να συνεχίσουν να αυτοπροστατεύονται.

Σε ερώτηση που του έγινε για τη χρήση sms όπως την προηγούμενη περίοδο ο κ. Μαγιορκινης είπε ότι τόσο αυστηρά μέτρα όσο αυτό δεν είναι αυτή τη στιγμή στο τραπέζι. Έχουμε ακόμα πολλές επιλογές στη φαρέτρα μας, πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Λαγός: Εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αγωγές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ