Αύριο απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε ευπαθείς περιοχές

354
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti

Με ανάρτηση της η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσαν πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς και ενεργοποιούν το πρωτόκολλο για απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σύμφωνα με τον επισυναπτόμενο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε σήμερα 09-07-2019 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Κατηγορία 4 σημαίνει ότι κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν είναι μεγάλος αλλά, το κυριότερο κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις εφόσον ξεφύγει από την αρχική προσβολή. 

Υψηλός ο κίνδυνος σε τμήματα της Π.Ε. Νήσων συμπεριλαμβανομένων και των Κυθήρων.

Σε ισχύ για τις περιοχές όπου προβλέπεται πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας (4) οι αποφάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε δάση και «ευπαθείς» περιοχές των οικείων Αντιπεριφερειαρχών (πατήστε εδώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Για μόλις 10 ευρώ φίμωσαν και λήστεψαν 78χρονη στο Λαγονήσι

Συνιστάται στους πολίτεςκαι στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ