Αύξηση 60% στις αιτήσεις συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών που θα επηρεάσει τις προσλήψεις αναπληρωτών.

638
3
(2)

Μαζική έξοδος των εκπαιδευτικών στη σύνταξη δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, με εκρηκτική άνοδο έως 60% των αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Το κύμα φυγής στη σύνταξη αναμένεται να φουντώσει περισσότερο έως το τέλος του χρόνου, οπότε και αναμένονται ανατροπές στα όρια ηλικίας από 1.1.2022.

Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά συνολικά το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όπου και εκεί παρατηρούνται υψηλά ποσοστά εξόδου από την εργασία, τα οποία κατά μέσο όρο κυμαίνονται στο 30%.

Οπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης και πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, «τον χορό των αυξημένων αιτήσεων συνταξιοδότησης άνοιξαν ήδη οι εκπαιδευτικοί με ποσοστό αύξησης το οποίο αγγίζει το 60%, ενώ για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους ο ρυθμός αύξησης συνταξιοδοτήσεων κινείται στο 30%».

Οι εκπαιδευτικοί που θα συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να αντικατασταθούν από αντίστοιχο αριθμό αναπληρωτών την ώρα που έχουν προγραμματιστεί μόνο 5.250 νέες μόνιμες προσλήψεις.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τέλος του έτους η αδειοδότηση του εμβολίου mRNA για παιδιά δημοτικού. Έλεγχος πιστοποιητικού και ταυτότητας στην εστίαση

Μέση βαθμολογία 3 / 5. Αριθμός ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ