Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος των σχολείων σε τρεις φάσεις. Μετά το Πάσχα τα Δημοτικά, νηπιαγωγεία

6630
5
(3)

Στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας τα πρώτα self test. 

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων την επαναλειτουργία των Λυκείων και για τρεις τάξεις στις 12/4, με τη διενέργεια self test κάθε εβδομάδα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές.

Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές κάτω των 18 ετών θα έχουν προτεραιότητα στην προμήθεια των τεστ, ώστε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή στα θρανία.

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα Γυμνάσια (19/4), ενώ για μετά το Πάσχα φαίνεται να μετατίθενται τα Δημοτικά. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν και τα πολυκαταστήματα. Αν όλα εξελιχθούν καλά με τα μικρότερα καταστήματα, είναι πιθανό στις 12 Απριλίου να επαναλειτουργήσουν και τα πολυκαταστήματα.

Μάλιστα, αύριο στις ανακοινώσεις που θα γίνουν για τη διενέργεια των self test, μετά την υποχρεωτικότητα σε μαθητές και καθηγητές, ενδέχεται να ακολουθήσουν το λιανεμπόριο και ο τουρισμός. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΟΑΕΔ - Από αύριο οι αιτήσεις για 300.000 κουπόνια Κοινωνικού Τουρισμού. Όλη η πληροφόρηση

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση, αν και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του μήνα και το άνοιγμα μοιάζει δύσκολο πριν το Πάσχα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως η πορεία των κρουσμάτων, οι αντοχές του ΕΣΥ, αλλά και πως θα έχει κυλήσει η επαναλειτουργία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Αριθμός ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άλλη μια σχολική χρονιά χαμένη. Όποιος έχει, πληρώνει φροντιστήρια. Οι πιο σοβαρές συνέπειες θα είναι για τα παιδιά του δημοτικου, και για διδακτικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους. Αντί να προσλάβουν αναπληρωτές να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, έδωσαν 2 εκ. στη sisco για την τηλεκπαίδευση. Για να αποχαυνώσουν τα παιδιά μας στην οθόνη, μια δε βλέπουν μία δεν ακούνε μία δεν έχει σήμα. Πραγματικά ντροπή. Τα παιδιά της ΣΤ θα πάνε στο γυμνάσιο με κενά 2 ετών, οι πιο μικρές τάξεις δεν ξέρουν ούτε το όνομα να γράφουν στην κυριολεξία. Αυτά γίνονται όταν αποφασίζουν για την εκπαίδευση δικηγόροι και μηχανικοί. Θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί όλοι τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ