Αυτός θα είναι ο νέος καθαρός μισθός των ιδιωτικών υπαλλήλων. Δείτε παραδείγματα

47
0
()

Τις τελευταίες προσαρμογές στα λογιστικά προγράμματα για να βγάλουν μισθοδοσία Ιανουαρίου κάνουν οι επιχειρήσεις ανά την ελληνική επικράτεια καθώς στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα για να καταβληθεί η μισθοδοσία με βάση τα νέα δεδομένα.

Όπως αναφέρει το Money Review, για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πληροφορηθούν τι σημαίνει για το μισθό τους η διπλή αλλαγή: μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του εργαζόμενου κατά 1,3 μονάδες (σ.σ οι υπόλοιπες 1,7 μονάδες από τις συνολικά τρεις αφορούν στον εργοδότη) αλλά και πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης για έναν ολόκληρο χρόνο.

Όσοι εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή και τον Ιανουάριο, προφανώς δεν θα αντιληφθούν τη διαφορά στο τέλος του μήνα καθώς αντί για έναν ολόκληρο μισθό θα λάβουν 17,8 ευρώ για κάθε ημέρα που παρέμειναν σε αναστολή μέσα στον Ιανουάριο αλλά και το κανονικό μεροκάματο για όσες ημέρες εργάστηκαν κανονικά. Μόνο όσοι δούλεψαν για ολόκληρο τον μήνα θα έχουν συγκριτικό στοιχείο προκειμένου να διαπιστώσουν ποια θα είναι η αύξηση που θα γίνει στις καθαρές αποδοχές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Εξώδικο επιδόθηκε από 59 φοιτητές μεταπτυχιακού Ειδικής Αγωγής του ΕΑΠ προς το ΕΑΠ και το Υπουργείο Παιδείας

Οι δύο βασικές διαπιστώσεις είναι οι εξής:

Κερδίζουν όλοι. Ακόμη και οι μερικώς απασχολούμενοι καθώς η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ένα οριζόντιο μέτρο που τους πιάνει όλους.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο μισθός τόσο μεγαλύτερη είναι και η αύξηση στις καθαρές αποδοχές.

Αυτές οι αναπροσαρμογές, με τα σημερινά δεδομένα έχουν ημερομηνία λήξεως στο τέλος του 2021. Φυσικά, η συζήτηση για το πώς θα μονιμοποιηθούν και οι μειωμένοι συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης έχει ήδη ξεκινήσει αλλά θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο με την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2022. Μέχρι τότε, οι εργαζόμενοι θα καρπωθούν τα -για άλλους μικρά και για άλλους μεγαλύτερα- οφέλη τα οποία έχουν ως εξής:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Όπως προκύπτει και από τον πίνακα, για μεικτό μισθό 700 ευρώ, προκύπτει μηνιαίο όφελος 8,5 ευρώ και ετήσιο 119 ευρώ (λόγω της καταβολής 14 μισθών). Για μικτό μισθό 1000 ευρώ, το μηνιαίο όφελος είναι 12,1 ευρώ, για 1800 ευρώ, 39,1 ευρώ και για 3000 ευρώ, 110,4 ευρώ τον μήνα. Όσοι λαμβάνουν μεικτούς μισθου΄ς από 3500 ευρώ και πάνω, στην πραγματικότητα, θα κερδίσουν έναν ολόκληρο καθαρό μισθό τον χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Έρχονται νέες οδηγίες για τα καταστήματα, SMS με "κόφτη" και 3 ώρες την ημέρα μέγιστη παραμονή για αγορές

Πηγή: Money Review

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ