Αυτές είναι οι παραλίες που μπορείτε να πάτε με τον σκύλο σας και να κάνει μπάνιο

307
Δείτε όλες τις ειδήσεις του porto-rafti.gr και στο TWITTER κάντε κλικ στον σύνδεσμο: twitter.com/GrRafti

Το athensmagazine.gr δημοσίευσε σήμερα τη λίστα με τις παραλίες που είναι pet friendly και έχουν χαρακτηριστεί έτσι από τους ίδιους τους Δήμους οπότε ο σκύλος σας μπορεί να κάνει μπάνιο.

Αυτές είναι οι pet friendly παραλίες!

Οι παραλίες εντός Αττικής που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν pet friendly ( σ.σ: αν όχι σε όλο τους το μήκος, σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι που είναι ευδιάκριτο ) είναι οι εξής:

  • Λούτσα,
  • Αγριλέζα στο Δήλεσι,
  • Βουρλέζα στο Πόρτο Ράφτη,
  • Χέλμη στο Λαύριο και ο
  • Φάρος στους Αγίους Θεοδώρους.

ΣΣ σχετικά με την παραλία ΒΟΥΡΛΕΖΑ στο Πόρτο Ράφτη από άρθρο 18/11/2014

«Μετά από έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, το οποίο ζητούσε να καθοριστεί θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων στο Πόρτο Ράφτη βγήκε η απόφαση!

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου ύστερα από συνεδρίαση, πρότεινε και αποφάσισε την παραλία στη θέση Βουρλέζα, Πόρτο Ράφτη, ως θαλάσσια περιοχή για το λούσιμο των δεσποζομένων ζώων, στην οποία θα πρέπει να τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ώστε να καθορίζεται ο χώρος και να ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες των ζώων καθώς και οι λουόμενοι στο σύνολο τους.»

Από εκεί και πέρα σε μέση απόσταση από την Αθήνα αν θέλετε να κάνετε μία μικρή εκδρομή πολύ καλή ιδέα είναι η

  • Βλυχάδα στο Αλιβέρι Ευβοίας και ο
  • Μύτικας στον Κάβο Ισθμίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τρεις διαρρήξεις στη Βούλα τα ξημερώματα. Υπάλληλοι κρύφτηκαν σε πατάρι τρομοκρατημένοι

Για όσους είναι κοντά στην Πάτρα η

  • παραλία της Μπούκας στην Κάτω Αχαϊα είναι ιδανική περίπτωση.
  • Ενώ αν θελήσετε να φτάσετε με τον τετράποδό φίλο σας μέχρι την μαγευτική Μάνη, κάντε μία βουτιά ( μαζί! ) στην Καλόγρια.

Βέβαια πρέπει παντού να τηρούνται κάποιοι κανόνες:

1.Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση και όχι ελεύθερος.
2. Πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και το βιβλιάριο του ζώου να είναι στην διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών, σε περίπτωση που αυτό ζητηθεί.
3. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.
4. Βάσει νόμου επιτρέπεται η παρουσία των κατοικιδίων στην παραλία, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος του Λιμενικού που το απαγορεύει δεν υπερτερεί του νόμου.
5. Βάσει της ισχύουσας μέχρι τώρα νομοθεσίας, επιτρέπεται επίσης το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από την θάλασσα, και όχι από την παραλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Σεισμός 4,1 ρίχτερ ανοιχτά της Κέας έγινε αισθητός στην Ανατολική Αττική

6. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης, λοιπόν, θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.
7. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα αζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα, για να μην δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους.

8. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν πως στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.
9. Για τα ίδια τα σκυλιά, πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμώνται οι πρωϊνές ή οι απογευματινές.
10. Τέλος, καλό θα είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι οι σκύλοι δεν μπορούν, λόγω σκελετικής κατασκευής, να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στην θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους.

https://www.athensmagazine.gr/

Οι pet friendly παραλίες για ανέμελες βουτιές με το σκύλο σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ