Αυτά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού μέχρι σήμερα ανά ηλικιακή ομάδα

61
0
()

Με σταθερούς ρυθμούς προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, με βασικό στόχο -όπως τον εξέφρασε στην τακτική ενημέρωση ο Μάριος Θεμιστοκλέους– την επίτευξη του 50% στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού εντός του καλοκαιριού.

Ποιοι, όμως, βάσει ηλικιακής ομάδας οδηγούν την κούρσα και ποιοι εμφανίζονται λιγότερο πρόθυμοι;

Οι ηλιακές ομάδες άνω των 60 ετών έχουν ήδη πετύχει υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το 71% των 60+ ετών έχει εμβολιαστεί, ενώ αν υπολογίσουμε τα ραντεβού το ποσοστό αυτό φτάνει στο 74,3%.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναγνώρισε ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα με ενδεχόμενο «ταβάνι» στα ποσοστά των πολιτών άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Κάλεσε δε παιδιά και εγγόνια των ανεμβολίαστων πολιτών να τους πείσουν, λέγοντας: «Όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε για να πείσουμε κάποιον να εμβολιαστεί». Και πρόσθεσε: «Όλα τα εμβόλια προστατεύουν κάποιον να μην νοσηλευτεί με βαριά νόσο ή να καταλήξει σε ΜΕΘ».

Κατά τα λοιπά, οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μια δόση ανέρχονται σε 4 εκατ. πολίτες (38,1%), ενώ 2,3 εκατ. πολίτες (22,4%) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Τι συμβαίνει ωστόσο όταν κατεβαίνουμε στις ηλικιακά νεότερες ομάδες:

Στην ομάδα 40-44 έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού οι μισοί, το 49%. Στους 35-39 -μαζί με τα ραντεβού- το ποσοστό φτάνει στο 38,6%– κάτι παραπάνω από ένας στους τρεις. Οι 30-34 φτάνουν με τα ραντεβού στο 33%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  39χρονος νταής ξυλοκόπησε τη 33χρονη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους και την έστειλε στο νοσοκομείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι για αυτές τις ηλικιακές ομάδες έχει προ πολλού ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια. Υπενθυμίζεται ότι για το ηλικιακό πλέγμα των 30 έως 44 είχε ανοίξει τον Απρίλιο fast lane μόνον για AstraZeneca, ωστόσο σταδιακά άνοιξε η πλατφόρμα και για τα άλλα σκευάσματα.

Αναλυτικά, όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη ανά ηλικιακή ομάδα:

85+: Το 67,5% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 70%.
80-84: Το 68% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 70%.
75-79: Το 79% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 82%.
70-74: Το 73% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 76%.
65-69: Το 72% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 76,5%.
60-64: Το 66% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 71%.
55-59: Το 58% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 66,5%.
50-54: Το 53% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 62%.
45-49: Το 39% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 58%.
40-44: Το 33% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 49%.
35-39: Το 25% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 38,6%.
30-34: Το 21% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση- με τα ραντεβού φτάνει στο 33%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Τσίπρας "να κηρυχθεί η Δευτέρα αργία για να προστατευθεί ο πληθυσμός". Κυβέρνηση "γραφικότητες και λαϊκισμός"

Ψηφίζεται αύριο Τρίτη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, το οποίο θα διευκολύνει την ελεύθερη μετακίνηση εντός ΕΕ από 1η Ιουλίου.

Η ολομέλεια της συνόδου θα ξεκινήσει στις 10:00. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Επίτροπο Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και την πορτογαλική προεδρία και το βράδυ θα γίνει η ψηφοφορία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID θα εκδίδεται από τις κρατικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή. Θα πιστοποιεί ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ή έχει αναρρώσει από την μόλυνση. Ένα κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο θα επιτρέπει στα κράτη μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά τα οποία είναι διαλειτουργικά, συμβατά, ασφαλή και επαληθεύσιμα εντός της ΕΕ.

«Τα κράτη μέλη θα πρέπει να αποφύγουν την επιβολή επιπλέον ταξιδιωτικών περιορισμών όπως η καραντίνα, η απομόνωση ή η διενέργεια ελέγχων εκτός αν θεωρούνται απαραίτητοι και αναλογικοί για την προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ