Αυξάνονται τα κρούσματα μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου Σωτηρία

37
0
()

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η ιχνηλάτηση και ο έλεγχος του προσωπικού στο νοσοκομείο αναφοράς κορωνοϊού «Σωτηρία», μετά τον εντοπισμό της συρροής κρουσμάτων σε εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο νοσοκομείο λένε ότι έχουν επιβεβαιωθεί έξι θετικά στον κορωνοϊό άτομα, τρία από το ιατρικό προσωπικό και τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό, επισήμως ωστόσο το υπουργείο ανακοίνωσε πέντε κρούσματα. Και οι έξι φορείς του κορωνοϊού έχουν ελαφρά συμπτώματα και βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Ωστόσο, επειδή οι έξι μέχρι στιγμής θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι προέρχονται από διάφορα τμήματα του νοσοκομείου και είχαν κοινό σημείο συνάντησης τα χειρουργεία του «Σωτηρία», η διοίκηση σε συνεργασία με τα αρμόδια επιστημονικά όργανα τηρώντας τα πρωτόκολλα ανέστειλαν αμέσως τη λειτουργία των χειρουργείων. Ήδη έχει γίνει η αναγκαία απολύμανση και δρομολογούνται και πάλι οι χειρουργικές επεμβάσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η θωρακοχειρουργική κλινική αναμένεται να επανέλθει σε λειτουργία το Σάββατο, οπότε και εφημερεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Αυξάνονται τα σχολεία και τα τμήματα που θα είναι κλειστά αύριο. Στα 378 έφτασαν τα σχολεία με κρούσματα

Στο μεταξύ, όμως, ελέγχονται με μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό δεκάδες εργαζόμενοι (μέχρι τιγμής έχουν ελεγχθεί 38 και από τα τμήματα που συνδέονται με τους θετικούς γιατρούς και νοσηλευτές. Η διαδικασία της ιχνηλάτησης και του ελέγχου θα ολοκληρωθεί τα επόμενα δυο τρία 24ωρα. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα, ακόμη κι αν διαγνωστούν θετικοί και άλλοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύει με αναστολή η λειτουργία του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 134 ασθενείς με λοίμωξη covid-19.

Ήταν θέμα χρόνου να καταγραφεί η μικρή προς το παρόν εστία κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», σύμφωνα με εργαζόμενους, που καταλογίζουν χαλαρή συμπεριφορά σε μερίδα συναδέλφων τους, σε ό,τι αφορά την τήρηση των προστατευτικών μέτρων. Μάλιστα, αναφέρουν ότι η χαλαρή έως και ανεύθυνη συμπεριφορά που χαρακτηρίζει αρκετούς γιατρούς και νοσηλευτές δημιουργεί αντιπαραθέσεις στο προσωπικό.

Οσοι εργάζονται σε κλινικές και στις ΜΕΘ κορωνοϊού υποστηρίζουν ότι τηρούν όλα τα μέτρα για την προστασία τους και φυσικά για την προστασία των άλλων προσώπων γύρω τους εντός κι εκτός νοσοκομείου με θρησκευτική ευλάβεια, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους σε άλλες κλινικές και τμήματα. Στις κλινικές κορωνοϊού δεν έχει πάντως καταγραφεί κρούσμα σε εργαζόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για τα Έκτακτα Καιρικά Φαινόμενα. Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Θετική ειδικευόμενη γιατρός στην Κατερίνη

Νωρίτερα, θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε ειδικευόμενη ιατρός της παθολογικής κλινικής του ΓΝ Κατερίνης.

Σύμφωνα με το olympusmera.gr, ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης στο προσωπικό και στις επαφές της ιατρού ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική έχουν μεταφερθεί σε άλλους θαλάμους του νοσοκομείου προκειμένου να απολυμανθεί η παθολογική κλινική.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Μέση βαθμολογία / 5. Αριθμός ψήφων:

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ